Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra otvorenje

Sajam turizma Place2go

Place2go
Foto: PR FOTO
1/3
17.03.2016.
u 16:16

U Boćarskom domu u Zagrebu od petka, 18. do nedjelje, 20. ožujka po peti put održava se sajam Place2go

Popularni sajam turizma Place2go otvara se u petak, 18. ožujka i traje do nedjelje, 20. ožujka, a ulaz je besplatan. Sajam se održava u Boćarskom domu u Zagrebu, i to već petu godinu zaredom. Svim ljubiteljima putovanja sajam će predstaviti egzotične i nama bliže zemlje izlagače, a posjetitelje očekuju i predavanja o brojnim destinacijama, gastro-kutak te nagradna igra.

Ukupno će sudjelovati više od 160 izlagača iz 19 zemalja. Prvi put hrvatskoj će se publici predstaviti Maroko, Izrael i Japan, a sudjelovat će i Indonezija, Indija, Tajland, Kanada, Belgija, Katar, Turska, Mađarska, Njemačka, Austrija, Italija, Velika Britanija, Slovenija, Srbija i Bosna i Hercegovina te, naravno, izlagači iz Hrvatske. Na sajmu sudjeluju i aviokompanije, od kojih će neke najaviti uspostavu novih direktnih linija koje će povezati Hrvatsku s Kanadom, Izraelom, Rusijom, Portugalom, Češkom…

Poslastica za kraj prvog dana bit će projekcija filma „Wonderful Indonesia“ i nastup indonezijskih plesačica. Tijekom vikenda posjetitelje očekuje pregršt predavanja na kojima će moći saznati sve o ljepotama Indonezije, Izraela, Indije, Tajlanda, Kambodže, Vijetnama, Irana, Belgije, Vojvodine te izazovima Himalaja. Čut će i o uzbudljivim road tripovima po Sahari – Maliju, Mauritaniji i Maroku, američkoj turneji od New Yorka do Havaja, proputovanju po Norveškoj s djecom, kako zamijeniti vikendicu s nekim na drugom kraju svijeta, što je potrebno za rad ili studij u Australiji, kako odabrati destinaciju za vjenčanje u inozemstvu.

U pauzi između predavanja zaplesat će indijske plesačice iz grupe Apsaradhe, a posjetitelji će u subotu moći uživati i u nastupu izraelskog glazbenika Amira Gwirtzmana koji svira čak 20 puhačkih instrumenata.

Na sajmu će biti i puno zabavnog sadržaja za velike i male, poput fotografiranja s Batmanom i u avionu. Na štandu Travel Channela, vodećeg svjetskog televizijskog kanala o putovanjima, moći će se isprobati najnovija tehnologija te s posebnim naočalama doživjeti virtualno putovanje oko svijeta u pet minuta.

U Gastro-ulici u Balonu Boćarskog doma pripremat će se jela različitih kuhinja, a na Place2go marketu posjetitelji će moći kupiti razne proizvode – od začina do maštovitih rukotvorina. Posjetitelje očekuje i nagradna igra „Place2go putovnica“ na kojoj mogu osvojiti neku od vrijednih nagrada, među kojima su ljetovanje na Malti za dvije osobe, povratne aviokarte za Istanbul, Bruxelles, vikend u Kranjskoj Gori, road trip po Mađarskoj, wellness vikend u hotelu Rixos Dubrovnik, dizajnerski namještaj i Samsonite kovčeg.

Na sajmu će se predstaviti i magazin Putovanja za dvoje, koji nakon 10 godina odsad izlazi pod nazivom Place2go.

I ovogodišnji sajam ima humanitarni karakter, pa je nastavljena suradnja s humanitarnom udrugom „Kolajna ljubavi“. Turkish Airlines je generalni sponzor sajma, a podržavaju ga i Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Tržnice grada Zagreba, Hrvatske željeznice, dok je pokrovitelj Ministarstvo turizma.

Radno vrijeme sajma:

Glavna dvorana:

Petak 18. 3.
10 – 16 sati – B2B - ulaz samo s akreditacijama i pozivnicama
16 – 19 sati – otvoreno za posjetitelje, ulaz besplatan

Subota i nedjelja 19. i 20. 3.
10 – 19 sati – otvoreno za posjetitelje, ulaz besplatan

Dvorana Balon:
Petak – nedjelja
10 – 20 sati, ulaz besplatan

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije