Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njega na vrijeme

Sad je vrijeme da kožu pripremite za ljeto. Poklonite joj poseban tretman

Sunčanje
Foto: Thinkstock
12.05.2014.
u 13:24

Kreme bogate vitaminima i mineralima samo su jedan od navedenih faktora kako bismo pružili svojoj koži prikladan tretman kao jamstvo zaštite od štetnog ultraljubičastog zračenja.

Procjena štete

Sada je krajnje vrijeme da obnovimo kožu za predstojeće ljetne dane kako bismo izbjegli prištiće, mrljice, pjege i bore. U razdoblju prije intenzivnih ljetnih, ali i proljetnih vrućina, potrebno je kožu pripremiti na štetne sunčeve UV zrake. Kao primarni cilj, kožu treba obnoviti od štetnih posljedica hladnijeg razdoblja jer koža pamti boravak u zatvorenom prostoru, suhi zrak i neodgovarajuću prehranu.

Oporavak kože

Mnogi medicinski stručnjaci složili su se kako pravilna prehrana čini čuda ne samo za cjelokupni organizam, već i za našu kožu koja treba konstantnu brigu, pogotovo u obliku kvalitetne prehrane. Potrebno je konzumirati što više povrća i voća koji su bogati različitim vitaminima koji opskrbljuju i pospješuju različite tjelesne funkcije u organizmu, posebno ono bogato vitaminima A, C i E, jer oni daju toliko potrebnu elastičnost izmučenoj koži i pripremaju je za predstojeće ljetne dane. Osim prehrane, moramo voditi računa i o regeneraciji kože koja se postiže primjenom različitih pilinga pomoću kojih se uklanjaju mrtve stanice s površine kože i omogućuju drugim slojevima kože da ''dišu''.

Kreme bogate vitaminima i mineralima samo su jedan od navedenih faktora kako bismo pružili svojoj koži prikladan tretman kao jamstvo zaštite od štetnog ultraljubičastog zračenja.

Zaštita kože

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Kod utjecaja proljetnog sunca moramo biti oprezni kao i kod ljetnih sunčevih zračenja. Proljeće nagoviješta pojavu prvog jačeg ultraljubičastog zračenja, te može kod pojedinih osoba izazvati alergijske reakcije. Te reakcije su najčešće blažeg intenziteta, no dovoljan su pokazatelj kako koža treba biti konstantno zaštićena, što posebno vrijedi i za dječju kožu.

S početkom dolaska prvih proljetnih sunčevih zraka kožu je potrebno mazati i štititi preparatima s faktorom koji pružaju foto-zaštitu. Ovisno o uvjetima izloženosti, primijenite zaštitne faktore visine od SPF 30 do 50+, a ako je riječ o dječjoj koži obavezni su faktori zaštite SPF 50+.

>>Sunce može oštetiti naše zdravlje, ali i 'nahraniti' organizam

>>Je li laž sve što su nas učili? Svakodnevno nanošenje zaštitnog faktora može nas ubiti?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije