Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi broj magazina Slano & slatko

S tučenim šlagom u carbonari postiže se dodatna kremoznost, potentnost i galantnost ovog popularnog jela

Sandra Šimunović/Pixsell
20.05.2022.
u 15:13

Poznati chef Filip Horvat ugostio nas je u svom restoranu TheAtrium u Teslinoj ulici u Zagrebu i otkrio nam tajnu pripreme najbolje domaće "tjesteninice", kako je sam od milja zove. Dotaknuli smo se i neizbježne carbonare za koju Horvat tvrdi da recept nije "uklesan u kamen".

Previše je priče oko carbonare, tvrdi chef Filip Horvat. – Više se ne može ustvrditi tko je u pravu, a tko nije. Ne možemo mi doći jednom Heinzu Becku, koji zadnjih 30 godina vlada talijanskom i svjetskom gastro scenom i reći mu: „Hej, ti nisi napravio carbonaru!“ Malo je nezgodno tako pristupiti čovjeku poput njega, koji ima nevjerojatnu reputaciju i znanje – kaže Horvat koji ima svoj recept za carbonaru. – Mi radimo carbonaru sa špekom od crne slavonske svinje koji jače rastopimo da bude hrskav. Napravimo umak od maslaca i vode u kojoj se kuhala domaća pašta. Na kraju mantekiramo šlagom i dodajemo malo pecorina. Pecorino ima bolju aromu i jači okus od parmezana koji je kontrateža okusima špeka sa sirom i vrhnjem. Dodatno na vrh poslužimo kockice hrskavog špeka... (ostatak intervjua pročitajte sutra u svibanjskom izdanju magazina Slano & slatko).

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

U novom broju magazina Slano & slatko potražite intervju s najboljim chefom na svijetu po izboru natjecanja The Best Chef Awards, Dabizom Muñozom, razgovor s našim poznatim chefom Damirom Tomljanovićem, priču o 12 najboljih vinara s ovogodišnje Vinistre, recepte za ukusna jela od piletine i deserte s jagodama te brojne druge sadržaje.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije