Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FASCINANTNO OTKRIĆE

S koliko ste godina dobili prvu mjesečnicu? Ona otkriva koliko ćete dugo živjeti...

Mjesečnica
Foto: Thinkstock
22.10.2017.
u 10:52

Autori kažu kako treba napraviti više istraživanja kako bi se utvrdilo zašto točno te korelacije postoje, ali oni čine slučaj da su zdrave navike = zdrava menstruacija = dugi, zdravi život

Istraživanje objavljeno u časopisu Menopause pokazuje koliko bi dugo žene mogle živjeti s obzirom na dob u kojoj su dobile prvu menstruaciju, piše Woman's Health

Dugoročne analize na 16.000 Amerikanki pokazale su nevjerojatne rezultate: One koje su počele menstruirati s 12 godina ili starije, a koje su u menopauzu ušle s 50 ili više godine, imaju veće šanse dočekati svoj 90. rođendan!

- Naš tim utvrdio je kako žene koje su dobile menstruaciju u kasnijoj dobi imaju manje šanse za određene zdravstvene probleme poput srčanih bolesti. I one koji su kasnije ušle u menopauzu imaju veću vjerojatnost za biti u izvrsnom zdravstvenom stanju - izjavio je dr. sc. Aladdin Shadyab u priopćenju za medije.

Žene koje su dobile svoju mjesečnicu i ušle u menopauzu kasnije u životu također će manje vjerojatno biti pušači ili imati povijest dijabetesa. Autori kažu kako treba napraviti više istraživanja kako bi se utvrdilo zašto točno te korelacije postoje, ali oni čine slučaj da su zdrave navike = zdrava menstruacija = dugi, zdravi život.

Komentara 3

FR
franjo
11:54 22.10.2017.

A što je sa muškarcima ? Kad mu je prvi put netko razbio nos pa krvario?

BO
bolnaistina
11:17 22.10.2017.

Zdrav ibredovan sex, dug život.

IM
Immanuell
07:26 23.10.2017.

Kakva su to istraživanja moj sinko........ Neki zbilja imaju vremena u životu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije