Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

,Rukav Gore’ za Svjetski dan hipertenzije

Rukav Gore
22.05.2024.
u 12:07

Svjetski dan hipertenzije važan je godišnji događaj koji se obilježava 17. svibnja, a čiji je cilj podizanje svijesti o hipertenziji ili visokom krvnom tlaku u svijetu. Svrha ovog dana je educirati ljude o važnosti kontrole krvnog tlaka, poticanje zdravog načina života te rano otkrivanje i upravljanje hipertenzijom.

Ponovimo, Svjetski dan hipertenzije potiče osjećaj zajedništva i podrške među osobama koje se bore s hipertenzijom, potičući ih da brinu o svom zdravlju, traže medicinske savjete i povežu se s drugima koji dijele ista iskustva. Ovaj dan igra ključnu ulogu u podizanju svijesti o prevenciji hipertenzije te naglašava važnost održavanja optimalnog krvnog tlaka i zdravog načina života.

Upravo je to cilj i Medikor – OMRON kampanje ,Rukav Gore’ – potaknuti javnost o važnosti kontrole vlastitog krvnog tlaka na način da doslovno zasuču rukave i izmjere krvni tlak te poduzmu korake za prevenciju visokog krvnog tlaka.

U kampanju se uključilo niz ljekarni diljem Hrvatske koje kroz različite aktivnosti i materijale nastoje naglasiti potrebu za redovitim praćenjem krvnog tlaka. Ljekarne su se uključile na način da organiziraju mjerenja krvnoga tlaka u svojim ljekarnama za svoje korisnike ili za vlastiti ljekarnički tim, te fotografiraju ili snime mjerenje krvnoga tlaka. Svi materijali se objavljuju na Rukav Gore i Omron Hrvatska Instagram profilima te na edukacijskoj platformi Medikor Eventi. Na taj način, ljekarne potiču korisnike na usvajanje zdravih navika kao što su; održavanje uravnotežene prehrane, bavljenje redovitom tjelesnom aktivnošću, smanjenje unosa soli i izbjegavanje konzumacije duhana i prekomjernog konzumiranja alkohola. Sve ljekarne koje sudjeluju u kampanji možete pogledati OVDJE.

Za napomenuti je da OMRON Healthcare već godinama radi na poboljšanju kvalitete života, a prošle godine su proslavili 50. godišnjicu postojanja digitalnih tlakomjera. Globalna kampanja koja se provodi pod nazivom #GoingForZero ima za cilj smanjiti broj slučajeva srčanog i moždanog udara na nulu. Njihovi digitalni tlakomjeri prepoznati su od strane ljekarnika i liječnika u Hrvatskoj i svijetu i već su godinama broj 1 u mjerenju krvnog tlaka i srčanog pulsa omogućavajući mjerenje krvnog tlaka uz najprecizniju tehnologiju iz udobnosti vlastitog doma. Partnerstvo Medikora i OMRON-a pruža podršku zajednici u borbi protiv hipertenzije.

Medikor d.o.o. je ekskluzivni zastupnik OMRON proizvoda za hrvatsko tržište, koji se mogu pronaći u ljekarnama i specijaliziranim drogerijama u Hrvatskoj, u Medikor specijaliziranoj prodavaonici te u sklopu Medikor web shopa.

Ovim putem vas pozivamo da dođete izmjeriti krvni tlak Omron tlakomjerom, te po želji BMI i postotak masnog mišićnog tkiva u Medikor specijaliziranoj poslovnici na lokaciji Tratinska 58 od 15-18h, 16. i 17.05. Ekskluzivno ostvarite i -20% popusta* na sve Omron tlakomjere u poslovnici ili online upisom koda RUKAVGORE od 16.05. do 22.05. ili do isteka zaliha.

*Popusti se ne zbrajaju s postojećim akcijama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije