Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruka šapi

Ruka šapi Pula nema novca ni za cijepljenje ni za čipiranje

frodo
21.02.2011.
u 12:04

Društvo za zaštitu životinja Ruka šapi Pula brine se o 70-ak napuštenim pasa i mačaka, a Grad Pula odbio im je dati novčanu potporu

“Dragi prijatelji, situacija je veoma teška. Ovaj put nećemo pisati srcedrapateljske tekstove, niti udarati na emocije. Kratko i jasno: potrebna nam je pomoć!”.

Tako počinje pismo koje je Udruga za zaštitu životinja Ruka šapi Pula uputila prijateljima i članovima. Posljednja je to slamka spasa kojom pokušavaju skupiti sredstva neophodna za nastavak brige o 70-ak napuštenih pasa i mačaka o kojima se trenutačno brinu. Kako nemaju svoj azil, životinje su smještene u privatnim dvorištima stanovima, garažama i kamperima. Svaki mjesec za prehranu pasa treba im gotovo pola tona hrane, ne računajući u to posebnu hranu za bolesne i životinje s posebnim prehrambenim potrebama. Dugovi za veterinarsku skrb samo se gomilaju, a troškovi se pokrivaju isključivo iz donacija. Nemaju financijsku potporu institucija, a jedini sponzor im je partnerska udruga iz Njemačke, bez koje bi, ističu, životinje ponekad bile i gladne. Naime, Grad Pula iz svog proračuna nije izdvojio niti kunu za financiranje Udruge, odbio je sve njihove projekte.

Za cijepljenje i čipiranje pasa trenutačno nemaju novca, iako je ono zakonski obvezno. Nedostaje im i hrane za pse, posebno za štence, te higijenskih sredstava. No, kako kažu, bez srama ističu da im je prije svega potreban novac. Ako ste iz Pule, možete i sami odvesti nekog psa o kojem se brinu na cijepljenje. Novac možete uplatiti i na njihov žiroračun. Otvoren je u Raiffeisen banci, a broj je 2484008-1105307250.

Za dodatne informacije nazovite 091/1131387, 092/253 5999, 091/3914561 ili 091/1131381.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije