Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOKTEL LIJEKOVA ODRŽAVA JU NA ŽIVOTU

Rijetka bolest pretvara 5-godišnju djevojčicu u kristal

nakit
Arhivska fotografija
14.11.2009.
u 12:05

Petogodišnjakinji je dijagnozirana "cistinoza", stanje koje aminokiselinu cistin nakupnja u bubrezima, očima, jetrima, mišićima, gušterači, mozgu i bijelim krvnim zrncima.

Lillie Sutcliffe iz engleskog grada Castleforda boluje od rijetke bolesti. Petogodišnjakinji je dijagnozirana "cistinoza", stanje koje aminokiselinu cistin nakupnja u bubrezima, očima, jetrima, mišićima, gušterači, mozgu i bijelim krvnim zrncima.

Liječnici su otkrili da Lillie ima cistinozu skenirajući joj oko. Pronašli su kristale.

- Šokirala sam se kad sam čula o čemu je riječ! - izjavila je majka oboljele djevojčice pa dodala -  Kada joj ne bih davala ljekove, ona bi se jednostavno pretvorila u kristal...

Bolest napada prvenstveno djecu i bez posebnog koktela ljekova dovela bi do otkazivanja bubrega do djetetove devete godine. Ne može se u potpunosti izliječiti, a toliko je rijetka da se procjenjuje kako od nje boluje tek 2000 osoba u svijetu. Najčešće se dijagnozira kod djece koja se nisu pravilno razvijala u prvim godinama svog života.

 

 

Komentara 4

MY
mycropht
23:31 14.11.2009.

Člančić o bolesnoj djevojčici smješten u rubrici \"Lifestyle\" do kojeg se dolazi preko linka u \"Fun bloku\" na naslovnici VL-a. Bravo Večernji! To je pravi trijumf novinarstva i uredništva.

NI
Nik
19:25 14.11.2009.

To nije prvo dijete. Pogledajte video: http://www.youtube.com/watch?v=elivMsS8bl0

RE
renee
09:11 15.11.2009.

Koktel LJekova, ha? Joj, joj, kamo je otišla pismenost?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije