Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Riješite ih se zauvijek: Jednostavni načini da pauke izbacite iz svog doma

shutterstock
19.10.2020.
u 14:30

Eukaliptus, cimet, pepermint... Mnogi mirisi odbojni su paucima i spriječit će njihov ulazak u kućanstvo.

Nitko ne voli pauke u svojem domu, ali ovi dosadni insekti uvijek pronađu način da se uvuku u naše kućanstvo, pogotovo tijekom hladnijeg vremena. Naše kuće služe kao toplo i suho mjesto gdje se oni mogu sakriti od ružnog vremena, a mračna mjesta idealna su da prođu nezapaženo. Kako biste izbjegli hvatanje pauka po kući, postoji nekoliko jednostavnih načina za sprječavanje njihovog ulaska, kako prenosi The Sun.

Odbijajući mirisi
Pauci mrze ulje peperminta, tako da je jednostavan način da spriječite njihov ulazak taj da uglove kuće pošpricate uljem peperminta razrijeđenog u vodi. Također mrze eukaliptus, stoga ga možete držati u svom kućanstvu kao učinkovito rješenje. Isto tako možete koristiti i svijeće od cimeta, jer je to još jedan miris koji pauci mrze.

Odlični razlozi da med 'začinite' cimetom:

1/8

Jabučni ocat
Baš kao i ulje peperminta, jabučni ocat je odlično rješenje za odbijanje ovih insekata. Pomiješajte jednu šalicu octa, jednu žličicu ulja, šaku crnog papra i jednu žličicu deterdženta za pranje suđa. Smjesu pošpricajte po prozorima i vratima. 

Privucite bubamare
Bubamare su odlične za rješavanje paukova jer ova malena stvorenja pojedu gotovo 50 kukaca na dan. Sadnjom biljaka koje privlače bubamare, poput nevena, kopra i komorača, spriječit ćete ulazak pauka. 

Jedite naranče i limune
Pauci mrze miris citrusa, pa držanje citrusnih voća u kući i konzumacija istih može spriječiti njihov dolazak.

Operite prozore
Pranje prozora s amonijakom i vodom također pomaže. Kada su prozori suhi, prijeđite preko njih novinama i kerozinom. Kerozin ispari, ali ostavi miris koji odbija kukce.

Djevojčica (8) ima pravi 'mali zoo': U sobi spava s tarantulama, zmijama...

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
18:32 19.10.2020.

teško ih je unistiti uvijek uđu u kucu nekako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije