Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi su dobro

Rijedak slučaj: Rodila sina, a samo 26 dana nakon njega i blizance

Shutterstock
17.04.2020.
u 10:10

Znala je da je trudna s jednim djetetom, ali da će ni mjesec dana nakon njega roditi blizance nije mogla ni pomisliti

Arifa Sultana, 20-godišnjakinja iz Bangladeša, rodila je sina, a samo 26 dana nakon njega i blizance, piše LADBible. Možda se čini nemogućim, ali to je moguće, iako rijetko. Imala je dvije maternice i dvije trudnoće istodobno. 

Prvog sina rodila je krajem veljače i oboje su bili odlično. Porođaj je bio sasvim normalan, a nekoliko dana kasnije puštena je iz bolnice u koju se vratila za manje od četiri tjedna žaleći se na bolove u donjem dijelu trbuha. Liječnici su napravili ultrazvuk i shvatili da je trudna i da nosi blizance! 

Kako razgovarati s djecom o koronavirusu:

Dobila je dijagnozu dvostruke maternice, što znači da su sin i blizanci začeti i rasli u dvije odvojene maternice. Nije nemoguće, samo je iznimno rijetko. 

Ginekologinja Sheila Poddar koja je vodila prvu trudnoću morala je na Arifi izvesti hitan carski rez kako ne bi došlo do komplikacija. Arifa je rodila još jednog dečka i djevojčicu i svi su dobro. "Troje djece i majka potpuno su zdravi i sigurni", kaže dr. Poddar.

Dvostruka maternica rijetka je pojava, a takva trudnoća događa se kod jedne na milijun žena. 

Komentara 1

MA
Malino
19:35 18.04.2020.

Gdje su dokazi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije