Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'tati' ne bi bilo drago

Religiozni stanodavac odbio iznajmiti stan paru: "Zajedno bi živjeli, a nisu u braku..."

Christina Mayo
28.11.2022.
u 16:30

"Da ste označili kućicu 'nisam kršćanin', nastavio bih pregledavati vašu prijavu i možda bih vam iznajmio stan, no budući da ste označili kućicu 'kršćanin', ne mogu dopustiti da tu živite, a niste u braku".

Nedavno je jedan par koji traži stan za iznajmljivanje za News.com ispričao kako ih je stanodavac odbio samo zato što nisu u braku.

Naime par iz SAD-a prvo je zamoljen da odgovori na upitnik u kojem ih se, između ostalog, pitalo i koje su vjeroispovijedi i hoće li im biti problem da stanodavac pred njima 'prakticira vjeru', što god to značilo.

Traka za trčanje, daska za peglanje i zahod: Ljudi pokazali kako izgledaju njihovi uredi kod kuće

1/10

U upitniku su, kažu, od više ponuđenih odgovora vezanih za vjeroispovijest označili 'kršćani', te su dodali kako im njegova vjera nije nikakav problem.

Ipak, ubrzo su, suprotno očekivanjima, od iznajmljivača dobili poduži e-mail u kojem ih upozorava da je zajednički život koji nije u braku grijeh...

"Siguran sam da se sve loše stvari u vašoj prošlosti nisu događale jer ste tražili pravenost, već jer ste se oglušili na 'tatine' riječi...", piše on.

Iako dalje u poruci naglašava i da su oni 'slobodni sami donositi vlastite odluke', stanodavac dalje citira Korinćane, a osim što Boga naziva ​​"tata", odbija im, kaže, pomagati i poticati ih u izborima koji se protive njegovoj volji.

- Tehnički, da ste označili kućicu 'nisam kršćanin', nastavio bih pregledavati vašu prijavu i možda bih vam iznajmio stan, no budući da ste označili kućicu 'kršćanin', ne mogu dopustiti da tu živite, a da niste u braku - napisao im je.

“Dakle, budući da smo bili iskreni kako ste tražili, niste ni pogledali našu prijavu? Osuđujete nas, a sigurna sam da se to Bogu ne bi svidjelo, to je samo po sebi grijeh - odgovorila mu je žena.

'Tetovirao' svoju četverogodišnju kćer pa šokirao mnoge: ‘Nije briga što me kritiziraju'

Ključne riječi

Komentara 7

TE
Templo
19:16 28.11.2022.

Taj zatucani vjerski fanatik ocito smatra da iznajmljuje crkvu, a ne stan.

SP
Stari panj
19:07 28.11.2022.

Svatko odlučuje kome će iznajmiti. Meni ne smetaju mala djeca, ali cucke nikad ne bih primio.

Avatar Tombstone
Tombstone
17:36 28.11.2022.

I u cemu je problem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije