Ako tražite jednostavan, a raskošan ručak koji će oduševiti cijelu obitelj, teletina iz pećnice pravi je izbor. Sočno meso, mirisno povrće i savršeno zapečen krumpir stvaraju kombinaciju kojoj je teško odoljeti. Ovo je recept, koji je podijelila food blogerica @miminkutak uspijeva svaki put, a okusom vraća u kuhinju naših baka.
Sastojci:
- 800 g telećeg buta
- 1 kg krumpira
- 2 glavice luka
- 4 manje mrkve
- ½ litre temeljca (ili 1 goveđa kocka u vodi)
- Brašno
- Sol, papar, vegeta
- Maslinovo ulje
- Crvena slatka paprika (po želji)
Priprema: Teletinu narežite na tanke fetice, posolite i uvaljajte u brašno. Na vrućem ulju kratko ih zapecite sa svih strana, zatim izvadite meso i ostavite sa strane. U istoj tavi dodajte luk narezan na ploške i naribanu mrkvu. Kratko propirjajte dok povrće ne omekša. Vratite meso, podlijte temeljcem, popaprite i dodajte žličicu Vegete. Pirjajte na laganoj vatri oko 30 minuta. U međuvremenu, ogulite i začinite krumpir Vegetom, crvenom paprikom i malo maslinovog ulja. Na dno pekača stavite malo maslinovog ulja, složite meso, dodajte krumpir i prelijte preostalom tekućinom od dinstanja. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite na 200 °C oko 60 minuta. Pred kraj možete maknuti foliju i zapeći još 10 minuta da krumpir i meso dobiju lijepu, zlatnu koricu.