Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korizmena kuharica

RECEPT DANA Isprobajte već pomalo zaboravljeno jelo – krumpiricu!

shutterstock
06.03.2024.
u 09:30

Za pripremu vam je potrebno samo pet sastojaka i pola sata posla

Već pomalo zaboravljeno jelo naših starih idealno je kao obrok u korizmi. Za pripremu vam je potrebno samo pet sastojaka i pola sata posla. Za ovo jelo Gorskog kotara i Like koristite bijeli krumpir, a umjesto lukom, Gorani ga posipaju i čvarcima koje su malo prepekli. Uživajte! 

Sastojci:

  • 600 g krumpira
  • 1 l vode
  • 120 g pšenične krupice
  • 100 g luka
  • malo ulja za prženje

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Krumpir ogulite i narežite na kolutiće. Ubacite ga u posoljenu kipuću vodu i kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta. Nakon toga umiješajte griz, promiješajte i nastavite kuhati još 15 minuta. Miješajte krumpiricu čitavo vrijeme da ne zagori. Kad je smjesa gotova, luk izrežite na polumjesece, popecite ga na malo ulja i pospite po krumpirici.

Stručnjaci upozoravaju: Ovakav krumpir obavezno izbjegavajte jer može biti otrovan!

 

Komentara 1

GN
gnoj
10:28 06.03.2024.

Nije "krumpirica" već krumpiruša !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije