Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u slast!

'Rashladite se' hranom: Isprobajte crumble s marelicama

Crumble s marelicama
Foto: PR FOTO
28.07.2015.
u 15:49

Lagani crumble s marelicama idealno je rješenje za ljetne dane u bilo koje doba.

Tijekom ljeta osvježenja nikad dosta. Isprobajte ovaj lagani i jednostavan recept blogerice Sanje Štrbac  uz koji ćete se moći bezbrižno prepustiti morskom uživanju.

Lagani crumble s marelicama idealno je rješenje za ljetne dane u bilo koje doba.

Sastojci za crumble:

1 kg marelica

3 žlice šećera

2 žlice gussnela

110 g zobenih pahuljica

50 g brašna

3 žlice šećera

80 g Zvijezda margarina s maslacem

Priprema:

Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije. Voće operite, očistite od koštica i  narežite na sitno. Voću dodajte šećer i gussnel te promiješajte. Pripremljeno voće istresite u manju vatrostalnu posudu koju ste prethodno malo premazali margarinom.

Zatim pripremite posip tako da pomiješate zobene pahuljice, brašno, šećer i margarin (margarin naribajte na sitnu rendu kako biste ga lakše spojili s ostalim sastojcima). Rukama izmrvite posip, pa ga istresite na voće, te blago utisnite rukama. Stavite peći u zagrijanu pećnicu 30 minuta. Poslužite samo ili sa sladoledom, jogurtom ili šlagom.

>>Ovu kombinaciju tjestenine, jaja i povrća morate kušati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije