Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled u prošlost

Kako je ljetovanje izgledalo nekada: Sjećate li se ovih stvari bez kojih se nije išlo na plažu?

Facebook/Retroteka
17.07.2019.
u 11:49

U Facebook grupi "Retroteka" korisnici su objavili fotografije 'potrepština' za godišnji odmor kojih se možda sjećate još iz bivše države

Tada, na primjer, nije bilo klime u automobilu pa je put bilo nešto teži. Osim toga, putovalo se starim cestama, stajalo na određenim pristaništima, a slušale su se kasete domaćih glazbenika.

Oprema za plažu također se razlikovala po mnogočemu. Gumene sandale za lakši ulazak u more, prijenosni hladnjak s hranom za cjelodnevni boravak na suncu, dok se navečer odlazilo na plesnjake na ljetnim terasama kafića. Zračni madrac bio je od tkanine, pumpa za njega je izgledala drukčije, kupaći kostimi skrivali su više nego što su otkrivali, za razliku od danas kada je situacija obrnuta. Svi su imali iste ručnike za plažu, koji se i danas mogu pronaći u mnogim kućanstvima.

Pogledajte i fotografije koje najbolje dočaravaju dane na plaži tih godina, a sve fotografije pronašli smo u Facebook grupi Retroteka.

Gumene sandale za ulazak u more

Foto: Instagram/Retroteka

Natikače 

Foto: Facebook/Retroteka

Igračka za more

Foto: Instagram/Retroteka

Ulje za sunčanje

Foto: Facebook/Retroteka

Sunčane naočale

Foto: Facebook/Retroteka

Zaštita od sunca

Foto: Facebook/Retroteka

Katalog Name iz 1971. godine

Foto: Facebook/Retroteka

Ručnik za plažu 

Foto: Facebook/Retroteka

Prijenosni hladnjak

Foto: Facebook/Retroteka

Igračke za pijesak

Foto: Facebook/Retroteka

Suncobran

Foto: Facebook/Retroteka

Pogledajte kako se odijenuti po vrućinama:

Ključne riječi

Komentara 45

DU
Deleted user
12:22 17.07.2019.

Da, nekad nisi morao brinuti o tome da ce ti netko maznuti stvari na plazi. Ljudi su bili skromniji, prisupacniji, mozda i sretniji. Postojala su radnicka odmaralista pa su ljetovati mogli i oni koji su imali skromnije prihode. Danas su odmaralista propala jer su ih izbjeglice devastirale 90 tih, a drus. firme odpisale ili prodale.

LJ
ljeto90
12:25 17.07.2019.

Ovakav prijenosni hladnjak imam i dan danas baš je kvalitetan???

VJ
vjaceslav
13:24 17.07.2019.

sjećam se da sam onda bio mlađi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije