Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD REFLEKTOROM

Psihologinja otkriva zašto se javnost toliko zanima za život kraljevske obitelji

Meghan i Harry
Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL
1/4
09.05.2019.
u 15:43

S psihologinjom, Ljubicom Uvodić-Vranić, porazgovarali smo o intrigi koju kod ljudi izaziva kraljevska obitelj

Iako britanska kraljevska obitelj oduvijek izaziva veliki interes javnosti, u posljednjih nekoliko mjeseci pod posebnim je reflektorom. Otkako su na dvor stigle Kate i Meghan, uvedena je posebna doza interesa, vjerojatno zbog činjenice da obje predstavljaju 'obične cure iz susjedstva'. Pomno pratimo kako izgledaju, što nose, kako se obraćaju javnosti, a o našoj 'opsjednutosti' njima porazgovarali smo s prof. pishologije,  Ljubicom Uvodić-Vranić, koja nam je pokušala objasniti srž ovog fenomena.

- Čini nam se da u oskudici naših sredstava i budžeta, kraljevska obitelj pruža svojevrstan bijeg u nešto bolje. Budući da mi živimo jednostavnim, običnim životom, želimo se ugurati u tu njihovu priču kao navijač kada već ne možemo biti igrač. Oni su kao igrači koji su za nas zabili gol, a mi ih pratimo zato što želimo imati nekoga tko će za nas 'potegnuti'- kazala nam je prof. psihologije, Ljubica Uvodić-Vranić.

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

- Kraljevska obitelj predstavlja modernu bajku, a mi se želimo infiltrirati u njihov život radi obrambenog mehanizma koji se zove identifikacija. Iako ni njihovim članovima nije uvijek najsjanije u životu, mi ćemo takve stvari uvijek zanemariti i pogledati samo ono blještavilo koje nam se servira izvana- dodala je.

- Zanimaju nas pozitivni detalji, saznavajući o ljudima koji žive iz ove udaljenosti svoje , nama se čini, glamurozne živote, mi im se približavamo i postajemo njihovi promatrači da bi barem kao statisti u tome filmu osjetili dio onoga što se događa glavnim glumcima. Zaboravljamo tako da ima samo jedan jedini film u kojemu smo mi glavni glumci i kad bi se na njega koncentrirali bilo bi nam lakše. Ispunili bi svojim emocionalnim punjenjem i sebe i one okolo nas koji su nam blizu, obojali bi svojim kreativnim nastojanjem sivilo svakodnevice. Znam da u bajkama piše: bio kralj i kraljica pa imali tri sina, ali mi to moramo prevesti i razumjeti pa ispričati: Moja draga i ja imamo - zaključuje prof. Vranić. 

Video: Meghan i Harry pokazali kraljevsku bebu

Komentara 6

CH
chemica
16:28 09.05.2019.

Plitak, plići...No, svatko se zabavlja na svoj način, ali čemu maltretirati i nas ostale čiji je kvocijent inteligencije malo viši od sobne temperature...Ubijate nas! Kad se to dvoje na prepad ukažu u Dnevniku, osjećam polagano umiranje vlastitih moždanih stanica, njihovo vrištanje u agoniji.

DU
Deleted user
16:01 09.05.2019.

Draga psihologinjo, možda ti jesi u njihovom filmu i pratiš to, ja sigurno ne, zato si zatakni tu baljezgariju o rep.....

Avatar Hulk001
Hulk001
15:54 09.05.2019.

Ja nikad nisam niti bi htio biti u njihovom filmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije