Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I povećajte si šanse

Psihologinja: Čekate 'pravu osobu'? Odbacite ono što 'znate' i prihvatite ove savjete

Shuttershock
11.03.2021.
u 12:29

Iako 'leptirići u trbuhu' često vode do duge veze, nisu dovoljni za održati je: i mnogi su razvedeni parovi jednom davno osjećali to isto, kaže bihevioralna psihologija

Kako mjere zbog pandemije popuštaju u sve više zemalja, mnogi se napokon opet mogu nalaziti uživo i ići na 'prave' spojeve umjesto da se viđaju samo preko video poziva.

Bihevioralna psihologinja Logan Ury svima koji još za sebe traže 'pravu osobu' savjetuje da 'svoje kriterije prilagode trenutnoj situaciji i današnjem vremenu', te da odbace česte mitove vezane za spojeve.

1. Kad upoznate pravu osobu, među vama će 'frcati iskre'

Ovo je pogrešna pretpostavka jer mnogi dobri odnosi počnu bez da ljudi uopće međusobno osjete neku 'posebnu kemiju'.

2. Jaka 'kemija' je uvijek dobra stvar

Kemija koju nam mozak ponekad počinje stvarati zbog druge osobe daje nam super osjećaj, ali nekad je ona samo pokazatelj koliko je netko šarmantan ili narcisoidan, a manje znak povezanosti.

Foto: screenshot/facebook

3. Ako imate 'leptiriće', veza će opstati

Iako često oni vode do duge veze, nikako nisu dovoljni i za održati je: mnogi su razvedeni parovi jednom davno osjećali iste te 'leptiriće' pa nemojte s nekim biti u vezi samo jer ste se na početku tako osjećali.

No, bez obzira na sva ta 'pravila', Ury savjetuje da, ako vam se netko stvarno sviđa, obavezno po tom pitanju nešto i poduzmete i 'krenete u akciju'.

Fluidi – novi trend u njezi kože lica

1/5

 

- Bihevioralna nas psihologija upozorava na jaz između naše namjere i poduzimanja akcije da se namjera ostvari - rekla je Ury, a ove vam jednostavne tehnike, kaže, mogu pomoći u ostvarivanju onog što želite:

1. Odredite rok do kad ćete s nekim izaći na spoj

Ja predlažem da to bude oko tri tjedna, što je dovoljno vremena da napravite sve što trebate prije nego krenete u akciju, a nije previše da izgubite želju, kaže psihologinja.

 2. Pripremite se

Sastavite nekoliko odjevnih kombinacija zbog kojih ćete se osjećati sjajno i zamolite prijateljicu da vam pomogne u snimanju neke laskave fotografije, savjetuje.

Foto: Shuttershock

3. Recite drugima

Obavijestite dvoje, troje najbližih prijatelja ili članova obitelji da ozbiljno mislite krenuti na spojeve i s njima podijelite svoj plan o zadanom roku, rekla je Ury.

4. Počnite polako 

Pokušajte u prvim tjednima izaći barem na jedan spoj tjedno i pobrinite se da uvijek za to imate vremena, savjetuje psihologinja samcima, a prenosi The Sun.

Procvjetalo je jedno od najljepših stabala u Zagrebu: Magnolija na Tomislavcu najavila je proljeće!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije