Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posebno za žene

Psihički problemi uzrokovani su preopterećenošću

depresija (1)
Thinkstock
25.05.2013.
u 12:30

Istraživači su zaključili da spol i genetske predispozicije ne utječu na više psihičkih problema već životni uvjeti...

Glavni krivac za psihološke poremećaje kod žena su mnoge društvene uloge koje žene imaju, otkrilo je istraživanje provedeno na Oxfordu. Pritisak društva na žene je gotovo neizdrživ. Od njih se očekuje da budu dobre kćeri, majke, supruge i prijateljice, uz naravno zavidnu karijeru. Uz to, žene bi trebale biti i zadovoljne i uvijek lijepe i dotjerane... Stoga nije čudno što žene pate od napadaja panike, raznih fobija i depresije više nego muškarci, piše Daily Mail.

Istraživači su zaključili da spol i genetske predispozicije ne utječu na psihičke probleme već ključnu ulogu tu imaju životni uvjeti... 

Ipak, i muškarci nose voje breme. I oni su pod priličnim društvenim pritiskom zbog skrbi za obitelj i gradnje uspješne karijere. Međutim oni to rješavaju drugačije od žena - konzumacijom alkohola, droga ili nekim drugim ovisnostima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije