Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlasnik nepoznat

Psić Rio ostavljen u kartonskoj kutiji na odlagalištu smeća

Rio
Foto: Privatni album
1/3
23.01.2014.
u 16:15

Dobrodošao u Slavonski Brod maleni, nadamo se da je teško putovanje iza tebe, napisali su na Facebook stranici volonteri Victusa

Volonteri Udruge Victus iz Slavonskog Broda u proteklih tjedan dana s ulica grada sklonili su više od 20 pasa. Trenutno je na njihovoj skrbi preko 50 životinja, a među njima je i štene pronađeno u kartonskoj kutiji.

Pored rampe

Ugledale su ga djevojčice pored rampe na ulazu u gradsko odlagalište otpada na Vijušu. I nisu ga ostavile, odnijele su kutiju veterinaru, a on je o paketu bez adrese pošiljatelja obavijestio volontere.
- Dali smo mu ime Roko, maleni se nije pomaknuo iz kutije, samo je zbunjeno gledao u nas, kao da traži odgovore - kaže Maja Hercog-Čorak, predsjednica Udruge. Kao i bezbroj puta do sada, pomoć su zatražili i na svojoj Facebook stranici, na kojoj su napisali:

“Što s paketom? Od kuda je došao? Niti se igra, niti se žali, tužno sjedi u kutiji i čeka da ga netko primi, da nađe neku adresu. Štene od 2 mjeseca toliko umorno, kao da je proputovao svijet u toj kutiji, zbunjeno nas gleda i traži od nas neka rješenja, neke odgovore. A što reći malom bebanu nego: Dobrodošao u Slavonski Brod, maleni! Nadamo se da je teško putovanje iza tebe. I neka si nam sretno stigao s tog “drugog kraja” svijeta. Poruke u tvojoj kutiji nema. Niti pošiljatelja. Pa ćeš se zvati Rio! I obećavamo, šape ćeš skrasiti u mekom zagrljaju svog čovjeka, ne u hladnom kartonu”.

Naučen na ljude

I odmah su se dali na posao, da čim prije izvrše obećanje. Našli su Riu privremeni dom, u kojem ga paze teta čuvalica, njezini psi, štenad koju čuva i mačke.
- Rio je prespavao cijelu noć, ali negoduje kad ga ostave samog sa psima i mačkama. Najsretniji je kad je uz njega čovjek pa pretpostavljamo da je i do sada tako živio - priča predsjednica. U međuvremenu dobili su dojavu da u jednom dvorištu žive dva šteneta ista kao Rio. Kaže, ne misle to istraživati. Sve što ih zanima je pronaći stalni dom psiću ostavljenom na smetištu. Tako će pomoći njemu, ali i onima koji će doći na njegovo mjesto, na što vjerojatno neće dugo čekati. Svaka pomoć im je dobrodošla, a što im treba možete doznati i na telefon 092/2450152.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije