Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Proživite raskoš srijemske kulture i tradicije na jedinstvenom događaju 'Divan je kićeni Srijem'!

Srijem
Foto: TZ općine Nijemci
1/6
06.06.2023.
u 07:45

Uzbudljiva i živopisna manifestacija „Divan je kićeni Srijem“ poziva sve ljubitelje kulture, tradicije i gastronomije na nezaboravan vikend pun zabave i oduševljenja. Cilj je ove jedinstvene manifestacije, koja će se održati od 10. do 18. lipnja, proslaviti bogatstvo i šarm Srijema te promovirati njegovo nasljeđe na jedinstven i atraktivan način.

U organizaciji Općine Nijemci i Turističke zajednice općine Nijemci već dugi niz godina održava se manifestacija koja odiše zajedništvom Hrvata Srijemaca s obiju strana granice. Manifestacija njeguje tradicijsku kulturu, folklorno naslijeđe i identitet zapadnog Srijema te svojim posjetiteljima nudi niz sportskih, zabavnih i kulturnih zanimljivosti, aktivnosti i radionica. Upoznajte se s vještinama koje su naši predci prenosili s koljena na koljeno te osjetite čaroliju prošlosti koja i danas živi.

Manifestacija „Divan je kićeni Srijem“ okuplja mnogobrojne sudionike i stanovnike Srijema kako bi zajedno prikazali svoju ljubav prema ovom prekrasnom području. Posjetitelji će imati priliku zaroniti u svijet pisane riječi i kreativnosti nadahnute srijemskim pejzažima i bogatom poviješću na sijelu pučkih pisaca Slavonije, Baranje i Srijema. Budite svjedoci intelektualnih izazova i genijalnosti na međunarodnom turniru u šahu ili osjetite uzbuđenje u zraku u odmjeravanju preciznosti i brzine tijekom natjecanja u trapu. Okruženi predivnim krajolikom Srijema, doživjet ćete pravu harmoniju umjetnosti, strategije i prirode.

Foto: TZ općine Nijemci

Pustite da vas preplave raznobojne narodne nošnje, tradicionalne pjesme i plesovi – veseli i prpošni momci kad uz divojke u kolu igraju. Glazba je srž srijemske kulture, stoga će se posjetitelji moći prepustiti zvucima tradicionalnih tamburaških orkestara i uživati u autentičnom zvuku Srijema. Nastupi folklornih skupina i plesnih ansambala oduševit će posjetitelje svojom energijom i koreografijama koje prikazuju tradicionalne plesove ovog područja.

Ljubitelji gastronomije u Srijemu moći će kušati prave poslastice. Moći će se prepustite autentičnim specijalitetima koje će pripremati članovi lokalnih lovačkih društava. Očekuje vas raskošan stol s čobancem i mnoštvo drugih ukusnih delicija koje će vas oduševiti svojim okusom i mirisom.

Foto: TZ općine Nijemci

Manifestacija „Divan je kićeni Srijem“ nudi raznolik program namijenjen svim generacijama. Djeca će imati priliku sudjelovati u zabavnim radionicama, kazališnoj predstavi i igrama pokraj rijeke koje će ih približiti srijemskoj kulturi na zabavan način. Odrasli će se zabavljati uz koncerte poznatih izvođača – Cecilije, Marije Pavković Snaše, Đenke, Marte Nikolin i Miroslava Škore. Zabava i smijeh zajamčeni su!

Iskoristite priliku upoznati i očaravajuću prirodu. Tu Bosut strasno ljubi Spačvu, a ptice razigrano šire krila iznad bogate hrastove šume. Uživajte u besplatnoj panoramskoj vožnji brodom Sveta Katarina i otkrijte skrivene kutke ovog prekrasnog kraja.

Ovo je jedinstvena prilika gdje se može iskusiti srijemska gostoljubivost i uživati u svemu što ovaj prekrasan kraj ima ponuditi. Vjerujemo da najava ljeta ne može bolje početi, zato nam se pridružite trećeg vikenda u lipnju u središnjem parku u Nijemcima i doživite zajedno s nama čaroliju srijemske kulture i tradicije.

Za više informacija o programu, posjetite službenu internetsku stranicu www.tz-opcinanijemci.hr.

Foto: TZ općine Nijemci

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije