Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dermaroller

Protiv obješene kože i strija - iglama i krvarenjem?

dermaroller
kellygoncalves.wordpress.com
29.03.2010.
u 13:24

Velika zagovornica dermarollera je i Angelina Jolie, a novi oblik mogao bi pomoći pri zatezanju kože trbuha te uklanjanju strija.

Što ste sve spremni pretrpjeti za ljepotu i koliko boli možete podnijeti samo da bi vaše tijelo izgledalo ljepše, privlačnije, mlađe? Neki su, čini se, spremni ići toliko daleko da će se podvrgnuti i tretmanu koji bi neki bez razmišljanja mogli nazvati mučenjem, što nije nimalo neobično budući da tretman podrazumijeva ubode iglama.

Mala naprava nazvana dermaroller bila je veliki hit među nekim slavnim ženama, a radi se okrugloj plastici na kojoj su igle dugačke između 0,5 i 1,5 mm kojima se prelazi po licu, zbog čega dolazi do krvarenja. Zvuči zastrašujuće, zar ne?
Sve to, tvrde zagovornici, ima i neku korist - ozljeđivanje stimulira kožu da započne svoj prirodni proces zacjeljivanja. Rane navodno potiču proizvodnju novog kolagena i elastina, koji pomlađuje kožu, poboljšava hidrataciju i tako smanjuje pojavu bora.
Velika zagovornica ovog tretmana bila je navodno Angelina Jolie, što ne čudi s obzirom na njenu sklonost samoozljeđivanju u prošlosti.

Izumitelji ove naprave za mučenje sada su se dosjetili i novog oblika primjene iglica pa su proizveli malo veći dermaroller, na kojem su igle dugačke 3 mm, a koristi se za uklanjanje strija i obješene kože, pa bi zbog toga mogao biti popularan među onima koji su izgubili puno kilograma te među novopečenim majkama.

Daily Mail danas prenosi iskustvo stanovite 37-godišnje Stephanie Jones, koja je prva osoba koja se odlučila na ovaj tretman koji stoji oko 500 funti. Iako je za vrijeme primjene tretmana koža premazana anestetikom, Stephanie kaže da je posljednjih pet minuta, od 20 koliko traje tretman, doslovno vrištala od bolova. No, sve se, kaže, isplatilo kad je koža nakon dva tjedna izgledala zategnuto.

Naime, roler funkcionira tako da buši sitne krvne žile na površinskom sloju kože. Krvarenjem se zatim oslobađaju trombociti koji popravljaju i regeneriraju vezivno tkivo kože te se tako potiče proizvodnja kolagena. Na sličnom se principu zasnivaju i laserski tretmani kože, koji oštećuju površinski sloj kože, a dermaroller prodire izravno kroz površinski sloj bez oštećenja.

Bez obzira na učinke tretmana, možemo konstatirati da su postupci na koje se žene odlučuju za ljepotu ipak zabrinjavajući.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije