Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Proslavite Svjetski dan tjestenine 25. listopada u jednoj od šest slasnih destinacija

Booking.com
Foto: Promo
1/12
25.10.2019.
u 08:01

Booking.com, čija je misija olakšati svima da istraže svijet, istražio je više od 28 milijuna smještajnih jedinica u više od 140 000 destinacija diljem svijeta kako bi pronašao šest destinacija idealnih za putnike kojima je tjestenina omiljena hrana.

Klasična jela s tjesteninom već godinama vladaju kao omiljena jela za ručak i večeru i upravo zato ova hrana ima i svoj dan, Svjetski dan tjestenine koji se slavi 25. listopada. 61% globalnih putnika kaže kako odabiru destinaciju na koju će putovati ovisno o ponudi hrane i pića, a čak 51% putnika iz Hrvatske planira odabrati destinaciju isključivo zbog hrane pa zašto ne biste i vi odabrali neko od slasnih odredišta za vašu iduću pustolovinu? Booking.com, čija je misija olakšati svima da istraže svijet, istražio je više od 28 milijuna smještajnih jedinica u više od 140 000 destinacija diljem svijeta kako bi pronašao šest destinacija idealnih za putnike kojima je tjestenina omiljena hrana.

Peking, Kina
Prihvaćeno je mišljenje kako su špageti porijeklom iz Kine, a razvili su se iz Azijskih rezanaca koji su u 13. stoljeću donešeni u Italiju. Većina rezanaca koji se danas mogu probati u kineskim restoranima i kod uličnih prodavača hrane rade se ručno. Wangfujing Snack ulica u Pekingu jedna je od najpoznatijih lokacija gdje se može probati hrana “s nogu” pa tamo možete uživati u rezancima, proljetnim rolicama i drugim jelima.

Foto: Arena Hospitality Group

Gdje odsjesti: The Peninsula Beijing nalazi se kratku šetnju od Wangfujing Snack ulice. U blizini se nalazi veliki izbor nagrađivanih restorana i kafića za ultimativno kulinarsko iskustvo. Gosti hotela mogu uživati u spa centru, bazenu i fitness centru ili prošetati do lokalnih znamenitosti poput Temple of Heaven i Forbidden City.

Foto: Arena Hospitality Group

Sicilija, Italija
Ne postoji bolje mjesto za probati tjesteninu od mjesta gdje je jelo nastalo i s kojim ga najviše povezujemo, a to je Italija. Bilo bi zaista teško pronaći restoran u Siciliji koji ne poslužuje tjesteninu koja je omiljen sastojak sicilijanske kuhinje. Sicilija je također poznata po tržnicama s hranom poput Piazza Caracciolo u Palermu gdje se može pronaći veliki izbor proizvoda od tjestenine, vina i lokalnih rukotvorina.

Foto: Arena Hospitality Group

Gdje odsjesti: Savršena lokacija za svakog ljubitelja putovanja i dobre hrane je Cosmopolitan B&B u Palermu. Smještaj se nalazi blizu tržnice Piazza Caracciolo i seoske tržnice Mercato della Vucciria. Osim ukusne dostave hrane na prag apartmana, gosti mogu uživati u ukusnom, raznolikom doručku i domaćim kolačima.

Foto: Arena Hospitality Group

Melbourne, Australija
Talijanski jezik je, odmah iza engleskog, drugi najrašireniji jezik u Australiji, a talijanski utjecaj se najviše može osjetiti u Melbourneu. Lygon ulica u Melbourneu naziva se i Mala Italija i poznata je po jelima s tjesteninom. Ovdje se mogu probati jela u nekim od najboljih Talijanskih restorana, kafića i slastičarni. Svakako bi trebali doći na godišnju proslavu Lygon Street Festa na kojoj se slavi Italija i njena kuhinja u Melbourneu.

Foto: Arena Hospitality Group

Gdje odsjesti: Smješten nedaleko od Lygon Street, Tyrian Serviced Apartments Fitzroy nudi apartmane s potpuno opremljenom kuhinjom i blagovaonom. U blizini apartmana nalazi se velik izbor kafića, restorana, umjetničkih galerija i trgovačkih centara zbog čega tamo nikad nije dosadno.

Foto: Arena Hospitality Group

São Paulo, Brazil
U Brazilu se nalazi najveći broj ljudi talijanskog porijekla koji ne žive u Italiji pa ne čudi kako kuhinja u gradu Sao Paolo ima raznoliku gurmansku ponudu, od tradicionalnih talijanskih jela do Talijansko-Brazilskih fuzija.

Foto: Arena Hospitality Group

Gdje odsjesti: Bela Vista je jedan od najstarijih četvrti u gradu Sao Paolo i svim zaljubljenicima u finu hranu preporučuje se da odsjednu u Loft Max Haus - Regiano de Paulista. U ovim apartmanima gosti se mogu opustiti u fitness centru i vanjskim bazenima, ali i prošetati do lokalnih restorana koji nude ukusnu domaću hranu.

New York, SAD
Talijanski imigranti sa sobom su nosili jedinstvene okuse domaće kuhinje gdje god su pošli, a kad se priča o talijansko-američkoj hrani, New York je vjerojatno prvo mjesto na koje pomislite. Mala Italija je živahan dio Manhattana prepun Talijanskih restorana u kojima putnici mogu iskusiti autentična jela s tjesteninom.

Foto: Arena Hospitality Group

Gdje odsjesti: Kratku šetnju od Greenwich Villagea u četvrti Soho i od Male Italije smjestili su se East Village Apartments koji gostima nude moderan smještaj s vanjskom terasom. Apartmani se nalaze u blizini mnogih nagrađivanih barova i restorana.

Manila, Filipini
Kao i u Brazilu, Talijanske zajednice u Filipinima dodale su okus svoje domovine lokalnim jelima. Putnici koji uživaju u dobroj hrani i žele isprobati nešto drugačije i autentično svakako bi trebali posjetiti neki od talijanskih restorana u Filipinima i zatražiti zapečene makarone.

Foto: Arena Hospitality Group

Gdje odsjesti: Manila Hotel je prekrasan hotel s 5 zvjezdica smješten u Manili, kratku šetnju od Intramuros i zapanjujuće katedrale. The Mabuhay Palace restoran poslužuje autentična Cantoneška jela, a gosti u svako doba mogu uživati u laganim obrocima i pićima.

Foto: Arena Hospitality Group

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije