Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prirodno i posebno

PRIPREME ZA USKRS Prekrasna mramorna jaja obojena lukom i češnjakom

shutterstock
25.03.2024.
u 10:30

Ova mramorna jaja farbaju se jednostavnom tehnikom za koju će vam trebati ljuske luka i češnjaka te alkoholni ocat.

Ne znate kako bi ove godine obojili svoja uskršnja jaja i želite izbjeći umjetna bojila? Imamo jednu posebnu metodu za vas! Ova mramorna jaja farbaju se jednostavnom tehnikom za koju će vam trebati ljuske luka i češnjaka te alkoholni ocat. Ovu je tehniku na Instagramu podijelio profil @sos_kuhinja_kitchen. 

Sastojci:

  • ljuske od luka i češnjaka
  • najlon čarape
  • voda
  • jaja
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice alkoholnog octa
  • 1 žličica prehrambene boje

 

Pripremite ljuske luka i češnjaka tako što ćete ih usitniti škarama. Zatim, odrežite najlon čarape na iste dijelove i prerežite ih tako da se rašire. Umočite jaja u vodu, a zatim u nasjeckane ljuske luka i češnjaka. Umočena jaja zamotajte u najlon čarapu te dobro zavežite i stegnite konopcem.

VEZANI ČLANCI: 

Jaja posložite u lonac i prelijte vodom. Stavite jednu žličicu soli i dvije žlice alkoholnog octa te kuhajte na jakoj vatri. Nakon što voda proključa, smanjite na srednju vatru i kuhajte još 10 minuta. Zatim, ubacite jednu žličicu jestive boje za torte i kolače, kuhajte još 5 minuta te ostavite da se jaja sat vremena hlade u toj tekućini. 

Izvadite jaja iz najlonki, malo ih očistite papirnatim ručnikom te premažite uljem za dodatni sjaj. 

Znate li zašto se na Uskrs jedu jaja? Iza toga je dugogodišnja tradicija:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije