Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolo sreće

Prihvatite prirodnu promjenu raspoloženja

depresija
Marin Tironi/PIXSELL
10.06.2014.
u 18:00

U današnjem društvu dosta se forsiraju vedro raspoloženje, produktivnost i sreća

Sasvim je normalno iskusiti emotivne uspone i padove. U većini slučajeva, to je uvjetovano fluktuacijom hormona.

Osim toga, žene su prirodno osjetljive i empatične – što je evolutivno govoreći pomoglo u tome da postanemo sjajne 'njegovateljice', ali i da često duboko proživljavamo tuđe nevolje.

Međutim, u današnjem društvu dosta se forsiraju vedro raspoloženje, produktivnost i sreća, zbog čega često ignoriramo najdublje dijelove našeg bića samo kako bismo se uklopili i držali korak s prijateljima, partnerom i kolegama.

To je potpuno pogrešno. Svaki osjećaj, pa i ono negativno, treba 'proživjeti' da bismo ga se oslobodili. Dakle, ako su vam potrebni antidepresivi (po savjetu liječnika), uzmite ih! Također, ne prekidajte terapiju bez konzultacije s psihijatrom.

Naravno, postoje i druge, nefarmakološke alternative, a psihoterapija se pokazala podjednako učinkovitom kao i lijekovi u slučaju blage ili umjerene depresije. Izmjene u načinu života, uključujući i prehranu, također mogu pomoći.

Povećajte unos povrća i voća, spavajte više i radite kardio-vježbe nekoliko dana u tjednu i - raspoloženje će vam se zajamčeno poboljšati.

>>Često ste bezvoljni i neraspoloženi? Ovo trebate znati

>>Nervoza, depresija, valunzi: Rashladite se čajem od kantariona

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije