Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Preventivnim pregledima i edukacijom protiv bolesti koje bilježe najznačanije poraste u svijetu

Croatia poliklinika
Foto: Croatia poliklinika
1/6
03.12.2023.
u 07:59

Pretilost i šećerna bolest bilježe jedan od najznačajnijih porasta među stanovništvom svijeta, Europe pa tako i Hrvatske, a obje su vezane uz porast smrtnosti od kardiovaskularnih i malignih bolesti.

Upravo je zato od iznimne važnosti što ranije ih prepoznati i djelovati. Preventivni su pregledi od krucijalne važnosti u svim granama medicine, a kakvu ulogu imaju kada govorimo o pretilosti i šećernoj bolesti, pojasnila je Tina Slunjski Rutić, specijalistica endokrinologije i dijabetologije te voditeljica nove Croatia poliklinike u Varaždinu.

Preventivni pregledi omogućuju identificiranje potencijalnih problema prije nego što postanu ozbiljni ili prije nego se razviju u naprednije faze. „Rani dijagnostički postupci omogućuju pravovremeno pokretanje terapije ili intervencije, što može značajno poboljšati ishod liječenja. Kroz redovite preventivne preglede, liječnici mogu pružiti savjete o zdravom načinu života, prehrani, tjelovježbi te pratiti zdravstveno stanje pacijenta kako bi spriječili ili minimizirali rizik od komplikacija povezanih s tim bolestima. Dakle, ti pregledi imaju ključnu ulogu u očuvanju zdravlja i sprečavanju napredovanja bolesti“, istaknula je Slunjski Rutić.

Croatia Poliklinika je otvorila osmu polikliniku kako bi i u ovom dijelu Hrvatske građanima omogućila vrhunsku standariziranu zdravstvenu uslugu

Croatia poliklinika otvorila je svoja vrata građanima Varaždina i regije, opremljenu najmodernijim uređajima i tehnologijom za dijagnostiku i liječenje. Ova je poliklinika jedna od najmodernijih u sjevernom dijelu Hrvatske, vrijednost investicije iznosi tri milijuna eura, a pacijentima je niz pregleda, pretraga i ostalih medicinskih usluga dostupno na jednom mjestu, bez čekanja.

Tina Slunjski Rutić, specijalistica endokrinologije i dijabetologije te voditeljica nove Croatia poliklinike u Varaždinu
Foto: Croatia Poliklinika

Pacijentima su na raspolaganju neki od tehnološki najnaprednijih medicinskih uređaja kao što su novi digitalni RTG uređaj, napredni digitalni mamograf, četiri najnovija sofisticirana ultrazvuka te suvremeni digitalni dermatoskop koji u sebi ima posebne kamere i dermatoskopske sonde za slike i videozapise u visokoj rezoluciji. Suvremena tehnologija nudi brojne algoritme analize fotografija te detektira suptilne promjene koje bi mogle upućivati na ranu fazu melanoma. „Najnovija tehnologija kojom raspolažemo pruža visoku preciznost i učinkovitost u dijagnostici te olakšava postavljanje dijagnoze. Na taj način povećavamo mogućnost ranog otkrivanja bolesti, a time i rani, pravovremeni početak liječenja“, dodala je Slunjski Rutić.

Foto: Croatia Poliklinika

I u varaždinskoj CO poliklinici vrhunski tim stručnjaka

Pacijentima je u Varaždinu na raspolaganju vrhunski liječnički tim i stručno medicinsko osoblje s dugogodišnjim iskustvom koji pružaju zdravstvene usluge u gotovo 20 specijalističkih djelatnosti. Ulogu voditelja varaždinske poliklinike preuzela je Tina Slunjski Rutić koja ističe da joj je usklađivanje nove funkcije s onom medicinkom izazov, ali i veselje: „Radujem se suradnji s kolegama, stručnjacima koji će se zajedno sa mnom predano brinuti o svakom pacijentu, pružajući im zdravstvenu uslugu koju zaslužuju".

U Croatia poliklinikama posebna se pažnja stavlja na pristup pacijentima, nudeći im individualizirani plan liječenja i podršku koja nadilazi isključivo medicinske procedure, osiguravajući njihovu cjelokupnu dobrobit i udobnost tijekom dijagnostike i liječenja.

Foto: Croatia Poliklinika

Croatia osiguranje, tržišni lider na području osiguranja koji posluje u okviru Adris Grupe, kontinuirano ulaže u privatno zdravstvo najviših standarda u Hrvatskoj, a poliklinika u Varaždinu osma je u nizu, nakon Zagreba, Splita, Pule, Koprivnice, Rijeke, Osijeka i Zadra. Više informacija, popis dostupnih preventivnih i ostalih pregleda te usluga koje Croatia poliklinika u Varaždinu nudi dostupno je na web stranici poliklinike.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije