Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekrasno

Preuredili kućicu u raspadu, a sada je iznajmljuju za 27 000 kuna tjedno!

Privatna arhiva
15.01.2020.
u 15:50

Tracey Glipin i Peter Burridge naišli su na staru kolibicu na planini koja gleda na Whitsand Bay i nisu puno razmišljali. Kupili su ju i odlučili napraviti kuću iz snova za odmor!

Skoro dva milijuna kuna koštala ih je kućica koja se gotovo raspadala, a još toliko ih je koštalo uređenje. Zato sada tjedan dana odmora naplaćuju 27 000 kuna, kako piše Metro.co.uk.

Foto: zvonimir ferina

Foto: zvonimir ferina

Tracey i Peter se nadaju da će u godinu dana zaraditi više od pola milijuna kuna od iznajmljivanja kako bi za šest godina mogli vratiti sav uloženi novac.

Ova kolibica stajala je na istom mjestu više od 60 godina, a jedini način da ju se osposobi za život bio je rušenje i građenje nove na istom mjestu.

Foto: Unique Home Staying

Tracey (55) kaže: "Znali smo za ovo mjesto jer živimo blizu. Sviđa nam se plaža, prekrasno je. Prvo smo mislili da si ne možemo to priuštiti, ali onda smo došli na ideju da ju prvo iznajmljujemo par godina i na taj način si omogućimo kućicu za odmor iz snova. Skoro dva milijuna kuna platili smo kolibu koja je ovdje još od 1950. Kupili smo ju od obitelji čiji su ju roditelji izgradili. Moglo se ostati u njoj, ali bilo je jako hladno jer nije uopće bilo izolacije. Raspadalo se i curilo iz krova. Nije bilo temelja, izgrađena je na nekoliko cigli. Struju i vodu trebalo je obnoviti."

Foto: Unique Home Staying

"Htjeli smo ju iznajmiti, pa smo odlučili srušiti sve i graditi novo. Što god da smo napravili u ovoj okolini izgledalo bi dobro. Kuća se sastoji od spavaće soba, kupaonice s walk-in tušem, moderne kuhinje, dnevnog boravaka i velikih kliznih vrata kroz koje se vidi plaža. U dvorištu su tuš i jacuzzi za dvoje. "Napravljeno je za parove uglavnom. Dosta je privatno mjesto i nema ničeg okolo, pa je puno stakla kako bi bio što bolji pogled."

Foto: Unique Home Staying

"Ovo je moje novo najdraže mjesto. Voljela bih da možemo više mjesta provoditi ovdje, ali moramo dati u najam tijekom cijele godine još neko vrijeme."

Foto: Unique Home Staying

 

Foto: Unique Home Staying

Foto: Unique Home Staying

Foto: Unique Home Staying

Što vaš dom govori o vama saznajte u videu ispod:

Ključne riječi

Komentara 4

GR
gragakarlovac
18:32 15.01.2020.

Sigurno ne iznajmljuju za 27.000kn na tjedan...3.000 funti na tjedan, tako da....

IV
ivanjela52
20:07 15.01.2020.

Gospon novinar smanji(odgrabi)malo.

MA
Marina58
18:07 15.01.2020.

Meni lici na kontejner. Pretpostavljam da najvise vrijedi zemljiste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije