Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Prestanemo li ikad mariti za to kako nas drugi vide? Da, evo i u kojim točno godinama!

Shuttershock
28.05.2021.
u 07:00

U izražavanju vlastitih stavova muškarci su nešto 'napredniji' od žena, pa im oko 40. prestaje biti problem glasno izreći svoje mišljenje, dok žene glas podignu tek oko 45. godine života

Jeste li se nekada pitali možemo li se riješiti one brige što drugi misle o nama? Istraživanje koje je u Velikoj Britaniji napravljeno među dvije tisuće odraslih kaže da možemo - otprilike nakon navršene 46. godine života - kad većina postaje zadovoljna sama sa sobom. 

Tako bar tvrdi 72 posto ispitanika koji dodaju i da su, od kad ne mare za tuđe mišljenje, puno zadovoljniji nego prije.

Razlog što toliko brinemo o tuđem mišljenju naše su nesigurnosti, a studija je otkrila i da tek u trećem desetljeću života postanemo zadovoljni sa svojim izgledom - točnije muškarci oko 34., a žene oko 36. godine života.

Sa svojim smo partnerima i romantičnim vezama zadovoljni oko 37. godine života, a nakon što zakoračimo u četrdesete, postajemo zadovoljniji i s poslom, odnosno s karijerom...

Austrijanci djeci daju Covid-19 testove u obliku lizalice

1/3

- Osjećaj ugode presudan je za sreću, a danas nam hrpa stvari pomaže da nam bude ugodno, pa ne čudi da tek oko četrdesete otkrijemo da ono najvažnije imamo - rekla je za Metro autorica istraživanja Victoria Betts.

Ona kaže i kako sedam od deset odraslih misli da se nitko ne bi trebao ispričavati zbog toga kakav je, no da nam želja da se uklopimo svejedno već u mlađim godinama narušava samopouzdanje.

Foto: Shuttershock

Studija je također otkrila da jako dugo težimo zadovoljstvu oko vlastitih mogućnosti i financijske situacije, pa je većina ljudi s tim koliko ima mirna tek negdje u pedesetoj  godini života.

U izražavanju vlastitih stavova muškarci su nešto 'napredniji' od žena, pa im oko 40. prestaje biti problem glasno izreći svoje mišljenje, dok žene svoj glas podignu punih pet godina kasnije, oko 45. godine života.

Studija je pokazala i da svaka treća odrasla osoba misli da joj je uloga roditelja bila ključna za stjecanje samopouzdanja, dok četvrtina ispitanika misli da im je tu najviše pomoglo - polaganje testa vožnje.

Životne situacije koje nam prema studiji najviše pomažu da se ugodnije osjećamo u vlastitoj koži:

- Roditeljstvo

- Vjenčanje

- Odlazak mirovinu

- Putovanja 

- Učenje vožnje

- Vlasništvo nad nekretninom 

- Dobivanje unuka

- Gubljenje kilograma

- Diploma

- Postizanje nekog osobnog cilja (npr. pisanje knjige ili trčanje maratona)

- Zaruke

- Razvod

Ovo je jedini McDonald’s na svijetu s tirkiznim logom!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije