Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Prepoznajte znakove da se u vezi ponašate - sebično! Radite li ovo?

Često su upravo sebične osobe u nemogućnosti prepoznati takvo ponašanje, stoga vam donosimo znakove koji će vam otkriti da je riječ o sebičnom ponašanju.
14. siječnja 2019. u 19:17 1 komentara 3168 prikaza
Sebičnost, par
Foto: Getty Images

Ako ste sebična osoba u vezi, imate problem. Sebičnost za sobom povlači i česta "djetinjasta" ponašanja te nemogućnost dogovora jer takva osoba je u odnosu s nekim orijentirana samo na vlastite interese. 

Brak znakovi Sumnjate da vas vara? Evo na što biste trebali obratiti pozornost

Često su upravo sebične osobe u nemogućnosti prepoznati takvo ponašanje, stoga vam donosimo znakove koji će vam otkriti da je riječ o sebičnom ponašanju. 

Tražite da vas partner/ca sluša, a vi ste ti koji ne slušate

Jedna od najboljih stvari u vezi jest to da pored sebe imate nekoga na koga se možete osloniti i s kim možete podijeliti trenutke u kojima vam je zaista teško. Ako imate osjećaj da vas druga strane ne sluša ili na licu možete iščitati da jedva čeka da završite s onim što vas muči, to je kao da vam je netko zalupio vrata u lice. 

Ostajete u tišini kada trebate pružiti potporu i utjehu

Vjerojatno u teškim trenucima ostajete zatvoreni u sebe i ne pokušavate utješiti drugu stranu. Jer, bolno je i za vas i ne znate kako se nositi s tim, a posebice ako trebate utješiti nekog drugog. 

Uvijek ste vi u pravu i vaš pogled na svijet

Ovo je zaista alarm i crvena zastava da je zaista riječ o sebičnoj osobi. Ne prihvaćate tuđe mišljenje, samo gledate svoju stranu i oslanjate se na to da ćete u vezi u kojoj jeste uvijek potjerati vodu na svoj mlin. 

Optužujete svog partnera ili partnericu za sebičnost

Napad je najbolja obrana i uobičajeno partneri napadaju drugog zbog onoga što i sami rade. Ono što ne volite kod vas kao osobinu, kako biste voljeli kod drugog?

Izlazak zanimljiva metoda Djevojka odlučila kazniti dečka na neobičan način: Dolazio je kasno kući...

Ljutite se kada vas partner izostavi iz svojih planova

Vi baš morate biti centar svijeta i sve se mora vrtiti oko vas i vaše sreće. Vama je neprihvatljivo da druga strana planira nešto bez vas,posebice ako se radi o nekom izlasku, provodu, proslavi, druženju...

Kada nije po vašem, prijetite prekidom veze

Ovo je jedno od djetinjastih ponašanja kada ne dobijete ono što želite, ili na način na koji želite te prijetite prekidom veze opravdavajući to "razlikama" koje ne možete preostiti u odnosu s tom osobom. Nesebične osobe neće gledati samo ono što njima odgovara nego će željeti da je osoba koju vole, sretna. Čak i kada vama to nije po volji. 

Veza može li bolje? Stalno se vraćate bivšoj ljubavi? Evo što to govori o vama...

Pogledajte i video Reakcija djevojčice kada vidi oca bez brade

 

 

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Ironman0105
    Ironman0105:

    Ponovo draskic bez razumijevanja pokusava prevesti nebulozna liberala lupetanja.