Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši partneri

Prekinuli su za vrijeme pandemije, pa su zatvoreni u istom prostoru: 'Loše je, oslanjam se na viski'

Xiomara Rivero
26.03.2020.
u 12:00

Teško je ljudima koji su u dobroj i kvalitetnoj vezi preživjeti karantenu, ali kako je biti zatvoren u četiri zida s bivšim partnerom, otkriva troje ljudi.

Kada su Tristan South i njegova djevojka prekinuli prije dva tjedna, dogovorili su se da će ostati u dobrim odnosima, ali nisu baš mislili živjeti skupa. 

"Sjeli smo na kavu prošli tjedan kada nas je nazvao njezin otac i rekao da je pozitivan na koronavirus", kaže Tristan (23) za New York Post. "Bio sam s njom u kontaktu, pa sada živim u njezinom podrumu kako ne bih zarazio svoju obitelj."

Nekoliko tjedana Tristan će provesti u Northamptonu, na kauču za razvlačenje kraj ping - pong stola, kako bi bio siguran da nema covid-19. Da im brže prođe vrijeme, on i bivša djevojka s kojom je bio tri mjeseca, igraju igre i gledaju emisije. Trude se da bude što manje neugodna i čudna cijela situacija. "Nismo zamišljali da će se nešto ovakvo dogoditi."

Čak i zdrave i kvalitetne veze trenutno proživljavaju krizne situacije jer su ljudi 24 sata dnevno zatvoreni u četiri zida, pa su emocije na vrhuncu, a zamislite samo kako je biti zatvoren s bivšim partnerom. South i djevojka nisu jedini koji trenutno ovako žive.

Kako pomoći sebi i drugima u samoizolaciji, otkriva psihologinja Martina Čarija:

"Jedan dan smo prekinuli, na moj rođendan, naljutila sam se i izašla van, nisam se vratila", kaže Radhika. Ova 26 - godišnjakinja ipak nije mogla daleko jer je s partnerom živjela četiri godine, a prekinuli su taman za vrijeme pandemije. "Moj odlazak nije bio dramatičan jer prekid nije bio neočekivan. Krenuli smo u dva različita smjera, a onda je sve puklo negdje dva tjedna prije karantene. Iako se već neko vrijeme nismo slagali, mogla sam barem ostati duže na poslu ili u knjižnici."

Sada, kada su zemlje zatvorene, zatvoreni su i njih dvoje u istoj kući. "Loše je, njemu dolazi prijatelj i igraju igrice u sobi. Iako dolazak prijatelja smanjuje tenzije, zapravo ga mrzim još više." Radhika se trudi ostati smirena crtajući, učeći i ispijajući pivo i viski. Barem imaju odvojene krevete, za razliku od Xiomare Rivero (23) koja živi s dečkom u jednosobnom stanu i - dijele krevet.

Rivero i dečko izlazili su dvije godine prije nego su prekinuli u listopadu nakon puno svađa i rasprava. Par iz Houstona odlučio je živjeti zajedno do srpnja, a život cimera funkcionirao je skroz dobro sve do pandemije. "Sada smo stalno zajedno kod kuće, a primjećujem stvari koje mi se više ne sviđaju kao što je nered koji ostavlja po dnevnoj sobi. Sada kada mi više nije dečko, ne želim čistiti za njim, ali opet ne mogu živjeti u neredu."

Oslanja se na meditiranje, kuhanje i velike količine vina, ali joj nije lako jer njezin bivši pokušava obnoviti romansu. Instalirala je Tinder kako bi joj brže prošlo vrijeme. Jedino što sada želi je našminkati se i otići u izlazak s prijateljicama.

South s početka priče ima savjet: "Budite dobri jedno prema drugome, ipak ste neko vrijeme bili zajedno. Sve će ovo ionako proći."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije