Naslovnica Lifestyle Kućne čarolije

Postoje jako dobri razlozi zbog kojih se ne bi trebali rješavati pauka iz vašeg doma

Mnogi za opravdanje zašto se riješavaju pauka iz svog doma navode upravo bizaran razlog - ugrist će nas. Neće, pauci ne grizu ljude, suprotno uvriježenom mišljenju.
15. studenoga 2018. u 09:33 1 komentara 3097 prikaza
Pauk
Foto: Getty Images

Kućni pauci mnogima su noćna mora. Većinom zbog izgleda, njihovih dugih nogu, ali i mreže koju pletu zbog koje dom izgleda neuredno. Službeni naziv za strah od pauka je arahnofobija, rezultati istraživanja Američke udruge psihijatara, pokazali su da je 40% svih fobija od kojih ljudi pate, povezano s kukcima, paucima, miševima, zmijama i šišmišima.

Fobije su iracionalni strahovi, a pokazalo se da se pauka boji  čak 55% žena i 18% muškaraca. 

kućne čarolije Genijalni trikovi za čišćenje! Bit će vam žao što i prije niste znali za njih

Ipak, vrijeme je da ostavite postrani svoje strahove jer pauka u svom domu nikako ne biste trebali ubijati. I postoje barem tri korisna razloga za to:

Ne grizu

Mnogi za opravdanje zašto se riješavaju pauka iz svog doma navode upravo bizaran razlog - ugrist će nas. Neće, pauci ne grizu ljude, suprotno uvriježenom mišljenju. Oni nisu agresivni i ne predstavljaju prijetnju ljudima, pričamo o kućnim paucima.  Znanstvenici su pojasnili za portal Phys.org, da pauci izbjegavaju ljude.

Hrane se komarcima, moljcima...

Pauci se hrane insektima. Ulovit će komarca, mušicu, ali i povećeg moljca i tako održavati vaš dom čistim od tih nametnika.  Pletu mrežu upravo tamo gdje ima najviše insekata kako bi ih što više ulovili. Što dulje ostavite pauka da bude "podstanar",u vašem domu, oko vas će biti manje insekata koji vam mogu stvoriti veće probleme od "nedužnog" pauka.

Šoping štedljiva Domaćica otkrila trikove koje koristi u kućanstvu kako bi uštedjela tisuće kuna

Čisti su

Iako nam upravo mreža koju pletu daje dojam prljavštine i neurodnosti našeg doma, pauci su zapravo vrlo čisti. Na njihovim nogama lako se uhvate nečistoće, no oni ih sami čiste jer bi se u suprotnom, piše The grunge, mogli sami zaplesti u svoju mrežu. 

Pogledajte i video Kako se jednostavno riješiti komaraca

[video: 25722 / Kako se jednostavno riješiti komaraca]

 

 

 

Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas