Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
štedljiva

Domaćica otkrila trikove koje koristi u kućanstvu kako bi uštedjela tisuće kuna

Šoping
Foto: Shutterstock
1/2
21.10.2018.
u 08:01

Iako sama sebe naziva "ekstremnom štedljivicom", neki od njenih savjeta itekako so se učinili korisni mnogima.

Troškovi u kućanstvu mogu biti itekako veliki ako ne "pazite" na svaku sitnicu. Rastezanje od mjeseca do mjesec mnogima je svakodnevnica, a iskusila je to i jedna australska domaćica koja je odlučila postati ekstremno štedljiva kako bi si osigurala financijske uštede. Neke od svojih savjeta podijelila je na društvenim mrežama. 

Iako sama sebe naziva "ekstremnom štedljivicom", neki od njenih savjeta itekako so se učinili korisni mnogima. 

Za vrijeme tuširanja na podu drži kantu, a prikupljenu vodu koja se u nju slijeva, koristi za ispiranje wc školjke umjesto vode iz kotlića. Vodu za tuširanje koristi ograničeno, odnosno, tek onoliko koliko joj je potrebno za ispiranje. 

Često pali i voštane svijeće po svom domu kako bi uštedjela na računima za struju, a mobitele i baterije za punjenje mobitela puni na poslu kako ne bi trošila struju u svom domu. 

Vani ne kupuje pića, a ako kupi nešto za jesti, ostatke uvijek nosi kući. Odjeću pere u hladnoj vodi, a koristi i platnene maramice umjesto papirnatih. 

I druge majke i kućanice su komentirale njene savjete navodeći na koji način oni štede, a našlo se tu svega, od toga da jedna majka svoje sedmero djece kupa sve zajedno u istoj vodi do toga da iz restorana brze hrane nose kući jednokratne pribore za jelo kako ne bi morale trošiti vodu i deterdžent na pranje onih koje imaju u svojoj kuhinji. Neke razrijeđuju šampone, regeneratore i deterdžente za rublje kako bi imale veću količinu za korištenje, a neke koriste samo prirodna sredstva za čišćenje kako ne bi morale kupovati industrijska. Neki su otišli toliko daleko da čak četiri puta koriste istu vrećicu čaja za pripremu svog omiljenog napitka. 

Pogledajte i video sa savjetima za jednostavnije čišćenje...

 

Ključne riječi

Komentara 9

VJ
Vl jedi govna
08:52 21.10.2018.

Ja serem tjedan dana pa onda povučem vodu

Avatar anti_komunist
anti_komunist
09:03 21.10.2018.

doticna rasipnica bi najvise ustedjela da preseli u pecinu ....

PA
pavel1001
11:09 21.10.2018.

nek se otušira sa pišalinom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije