Naslovnica Lifestyle Kućne čarolije

Domaćica otkrila trikove koje koristi u kućanstvu kako bi uštedjela tisuće kuna

Iako sama sebe naziva "ekstremnom štedljivicom", neki od njenih savjeta itekako so se učinili korisni mnogima.
21. listopada 2018. u 08:01 9 komentara 8612 prikaza
Šoping
Foto: Shutterstock
Pogledajte galeriju 1/2

Troškovi u kućanstvu mogu biti itekako veliki ako ne "pazite" na svaku sitnicu. Rastezanje od mjeseca do mjesec mnogima je svakodnevnica, a iskusila je to i jedna australska domaćica koja je odlučila postati ekstremno štedljiva kako bi si osigurala financijske uštede. Neke od svojih savjeta podijelila je na društvenim mrežama. 

`ukradite ideju` Nevjerojatni kuhinjski trikovi zbog kojih ćete žaliti što ih niste prije znali

Iako sama sebe naziva "ekstremnom štedljivicom", neki od njenih savjeta itekako so se učinili korisni mnogima. 

Za vrijeme tuširanja na podu drži kantu, a prikupljenu vodu koja se u nju slijeva, koristi za ispiranje wc školjke umjesto vode iz kotlića. Vodu za tuširanje koristi ograničeno, odnosno, tek onoliko koliko joj je potrebno za ispiranje. 

Često pali i voštane svijeće po svom domu kako bi uštedjela na računima za struju, a mobitele i baterije za punjenje mobitela puni na poslu kako ne bi trošila struju u svom domu. 

kućne čarolije Genijalni trikovi za čišćenje! Bit će vam žao što i prije niste znali za njih

Vani ne kupuje pića, a ako kupi nešto za jesti, ostatke uvijek nosi kući. Odjeću pere u hladnoj vodi, a koristi i platnene maramice umjesto papirnatih. 

I druge majke i kućanice su komentirale njene savjete navodeći na koji način oni štede, a našlo se tu svega, od toga da jedna majka svoje sedmero djece kupa sve zajedno u istoj vodi do toga da iz restorana brze hrane nose kući jednokratne pribore za jelo kako ne bi morale trošiti vodu i deterdžent na pranje onih koje imaju u svojoj kuhinji. Neke razrijeđuju šampone, regeneratore i deterdžente za rublje kako bi imale veću količinu za korištenje, a neke koriste samo prirodna sredstva za čišćenje kako ne bi morale kupovati industrijska. Neki su otišli toliko daleko da čak četiri puta koriste istu vrećicu čaja za pripremu svog omiljenog napitka. 

Pogledajte i video sa savjetima za jednostavnije čišćenje...

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka