Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ups...

Poslodavac na Redditu: 'Kandidat si je prije intervjua uprskao šanse za posao, evo kako'

shutterstock
10.11.2021.
u 09:28

Uvijek se trudite prema svima biti ljubazni, bez obzira na kojoj je netko poziciji ili funkciji!, podsjetio je ovaj poslodavac korisnike na Redditu.

Iako se podrazumijeva da bismo ljubazni trebali biti uvijek i prema svima, jednom se čovjeku ta jednostavna lekcija na razgovoru za posao obila o glavu, a da toga nije ni bio svjestan. Njegov je nesuđeni poslodavac i vlasnik hotela nedavno tako na Redditu ispričao zašto je muškarac, već pri ulasku u predvorje, izgubio svaku šansu da se u tom hotelu zaposli.

- Kandidat je već u prvih par minuta uprskao svoj razgovor, prije nego je išta rekao - napisao je i objasnio da je čovjek od kad je ušao potpuno ignorirao recepcionara, ne znajući da je on zapravo voditelj.

Koju boju odjeće odabrati za razgovor za posao, a koju za izlazak?

1/4

- Iako se recepcionar cijelo vrijeme trudio da s njim započne nekakvu komunikaciju, nije ga ni pozdravio i potpuno ga je bezobrazno ignorirao - ispričao je.

Zato ga je nakon službenog dijela intervjua recepcionar/voditelj pozvao u konferencijsku dvoranu i objasnio mu ono što je i sam trebao znati, da je svaki zaposlenik vrijedan poštovanja i uvažavanja. 

- Uvijek se trudite prema svima biti ljubazni, bez obzira na kojoj je netko poziciji ili funkciji! - napomenuo je ovaj poslodavac, a korisnici Reddita su se, naravno, složili.

- Mogao je biti i najbolja osoba za taj posao, ali to mu ništa ne vrijedi ako nekog ignorira jer je 'samo' recepcionar - napisala je jedna djevojka i dodala da se 'kod takvih ljudi unaprijed zna i da će ako dobiju posao biti još gori i bahatiji'.

- Ja sam jednom na sličan način dobio posao, samo zato što sam bio ljubazan, a isto nisam znao da netko gleda...- ispričao je  korisnik koji kaže da je na kraju izbor bio između njega i drugog dečka koji je na zadanom testu imao slične rezultate kao on, no njemu je ljubaznost donijela još par bodova, prenosi Mirror.

Najbolja šefica ikada! Svakom zaposleniku dala preko 50.000 kuna i dvije avionske karte, za putovanje po želji! 👏

 

Komentara 1

LA
lajh1985
17:56 10.11.2021.

Ovo sa sefom recepcionarom sam citao prije par godina...ili je ovo nova takva fora ili je samo copy paste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije