Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove cijene

Poskupljenje na Plitvicama! Evo koliko će stajati ulaz

Plitvice
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
27.03.2018.
u 09:30

Iz UNESCO-a tražili dodatne informacije o naporima da se obuzdaju rast posjeta i divlja gradnja, a ono prije poduzeto pozitivno je ocijenjeno

Gotovo tri mjeseca trajala je neizvjesnost vezana uz cijene ulaznica u Nacionalni park Plitvička jezera. Bivši ravnatelj Anđelko Novosel najavio je još lani znatno poskupljenje u 2018.; za 40 kuna do kraja lipnja, a u dva ljetna mjeseca za čak 70 kuna. Novi ravnatelj Tomislav Kovačević, koji je nastupio početkom ove godine, tražio je vremena za dodatne analize, a sad više nema dilema.

Kako je zamišljeno u Novoselovo vrijeme, od travnja ulaznica za odrasle poskupljuje sa 110 na 150 kuna. U studenome, prosincu, siječnju, veljači i ožujku cijene ostaju iste, a tijekom dva ljetna mjeseca posjet Nacionalnom parku će, po običaju, biti najskuplji; umjesto 180 kuna, ulaz će svi koji dođu do 16 sati plaćati čak 250 kuna. U novi je cjenik novi ravnatelj, naime, ugradio “povlasticu” za sve koji plitvičke ljepote požele razgledati u kasno poslijepodne.

Vidi se do 21 sat

Ulaz u nacionalni park bit će nakon 16 sati sto kuna jeftiniji, čak jeftiniji i nego lani u srpnju i kolovozu.

– Novost u cjeniku za 2018. su dvije vrste cijena: do 16 sati i nakon 16 sati, kako bi se što više rasteretio park u vrijeme najvećeg posjeta. Smatramo da nitko neće biti oštećen jer je danje svjetlo gotovo do 21 sat – kažu u Nacionalnom parku Plitvička jezera, koji je već neko vrijeme pod povećalom UNESCO-a zbog pretjerane gradnje i naglog rasta posjetitelja.

Plitvice
1/14

Lički sir, med, rakija....

Iako se čak govorilo da bi NP Plitvička jezera radi toga mogao biti brisan s UNESCO-ova popisa, u upravi doznajemo da ove godine nema novih upozoravajućih tonova. Dosadašnji su napori na boljem upravljanju i ograničavanju broja posjetitelja te na obuzdavanju gradnje pozitivno ocijenjeni. UNESCO je, otkrio nam je naš sugovornik, samo zatražio još neke dodatne odgovore i materijale.

Inače, naš najstariji nacionalni park 8. travnja slavi 69. rođendan. Primjena novog cjenika se zbog toga odlaže za tjedan dana, a Plitvice će se od 1. do 8. travnja moći razgledati po popularnoj cijeni ulaznice od 50 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu. U rođendanskom tjednu domaćini “časte” i posebnim cijenama hrane. U Ličkoj kući i drugim restoranima posebni jelovnici sa tri slijeda stajat će 90 kuna, a u pristaništu Kozjačka draga cijeli tjedan će se na tzv. zelenoj tržnici moći kupiti lički med, sir, rakija...

– Bit će i besplatnih vođenja, 7. travnja je akcija čišćenja... Samo da vrijeme posluži – uzbuđeni su domaćini.

Komentara 76

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
10:04 27.03.2018.

250 hrk ???? E bas ste super,zamisli sad jednu obitelj s 3 djece -ode 1000hrk samo za ulaz-znaci nece vise biti domacih gostiju...svaka cast..Vi i neznate sto drugo no poskupiti-dabogda Vam vise nitko i ne dosao...

DI
Diesel
09:52 27.03.2018.

250 kuna ulaz? Hahaha,......

DU
Deleted user
09:52 27.03.2018.

Kod nas jedino što svi znaju to je podizati cijene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije