Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANOREKSIJA PRIJE 11

Poremećaji u prehrani javljaju se u sve ranijoj dobi

Anoreksija
AFP
08.10.2010.
u 16:20

Većina ispitanika pojavu poremećaja povezala je s nekim traumatskim iskustvom dok ih se samo tri posto izjasnilo da su pod utjecajem modela

Više od polovine osoba koje boluju od anoreksije razviju taj poremećaj do dobi od deset godina, pokazalo je istraživanje koje je provela grupa Overeaters Anonymous GB.

Istraživanje je tako otkrilo kako su tisuće mladih djevojaka pod utjecajem prehrambenih poremećaja poput anoreksije i bulimije – stanja koja su se do sada uglavnom povezivala s tinejdžerskom dobi. Prema njihovim zaključcima, prehrambene poremećaje su u osnovne škole 'pogurnuli' problemi poput obiteljskih trauma od rastave do gubitka voljene osobe.

Tako je tek trećina ispitanica izjavila kako su probleme s hranom razvile u dobi između 11 do 15 godina, sve ostale su bile mlađe od 11 kada su se prvi puta susrele s jednom od navedenih bolesti.

- Mnogima će rezultati ovog istraživanja biti šokantni, no nama nije rijetkost susresti se s ljudima koji su razvili poremećaj u prehrani prije tinejdžerskih dana., izjavila je glasnogovornica navedene grupe Mary George dodavši kako se dobna granica za anoreksiju sve više smanjuje.

Većina ispitanika pojavu poremećaja povezala je s nekim traumatskim iskustvom dok ih se samo tri posto izjasnilo da su pod utjecajem modela sa naslovnih strana časopisa i mršavih zvijezda

Komentara 1

BA
Bajum
23:42 08.10.2010.

Kaj mislite, dali ministar Šuker ima poremećaj u prehrani?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije