Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatian Instameet

Popularni mađarski instagramer: Za dobru fotku treba ustati i u četiri ujutro

Foto: Facebook
1/6
31.10.2017.
u 13:32

Gost prvog Croatian Instameeta bio je i mladi fotograf i student geografije iz Budimpešte Norbert Lepsik koji ima više od 16 tisuća pratitelja, voli fotografirati građevine i putovati Europom

Najbolji instagrameri iz Hrvatske i susjednih zemalja ovog vikenda družili su se u Trakošćanu i Varaždinu te razmijenili zanimljiva i bogata iskustva o ovoj društvenoj mreži. 

Gost prvog Croatian Instameeta koji su organizirali hrvatski instagrameri – Domagoj Sever (@domagojsever), Željka i Jasminka Đaković (@putopis) i Josip Kramarić (@croatia_instagram) bio je i mladi fotograf i student geografije iz Budimpešte Norbert Lepsik koji je ljubitelj arhitekture i voli fotografirati gradove te na Instagramu ima više od 16 tisuća pratitelja. Na svojem profilu prve tri godine objavljivao je uglavnom privatne fotografije, a onda je shvatio kako se putem Instagrama može kreirati i mnogo zanimljiviji sadržaj i odlučio je to iskoristiti. 

– Najvažnije je da pronađete svoj stil, da fotkate ono što je vama drago i što volite. Morate to shvatiti kao hobi, a ne kao posao jer dok vam je fotografiranje i objavljivanje fotografija hobi, bit ćete strastveni oko toga, a kad to postane posao, strast je sve manja. Pronađite stil po kojem ste prepoznatljivi, pazite na tajming objave fotografije i uz hashtag svakako stavite i opis fotografije jer tako dajete osobni pečat cijeloj priči. Hashtagovi su važni jer tako ćete pridobiti više pratitelja – objašnjava nam 20-godišnji Norbert dok obilazimo prirodu oko dvorca Trakošćan u kojoj vladaju privlačne jesenske boje kao stvorene za snimanje odličnih fotografija. 

Norbertu je ovo prvi dolazak u kontinentalni dio Hrvatske, dosad je bio samo na otoku Krku i u Rijeci i ne skriva koliko ga je oduševila fotogenična priroda iako joj nije toliko sklon jer uglavnom fotografira građevine. 

 

 

 

 

 

The history of the Budapest tram transport goes back to more than 120 years. 🚋😍📷 @topbudapestphoto @topeuropephoto It is a long time even in the life of a capital city which is a metropolis in rank and size. It would be hard to imagine all the things the residents of Budapest could see from the tram-windows during all these years. 🙈🚋 In 1866 the streets of Pest were the 6th all over the world to establish horse tramway traffic. 🙌📷 As time passed, the omnibuses and horse tramways had bigger and bigger difficulties in satisfying the ever increasing travel demands in the quickly growing capital. The first electric tram started its way even during the fights on 7th February 1913 in Pest between the Újpest water tower and Forgács Street. The trams could take passengers between Pest and Buda through Szabadság (Liberty) Bridge only later, from 20th August 1946. 😍❤👌

A post shared by Budapest - Norbert Lepsik (@norbertlepsik) on

 

– Volim fotografirati građevine i to tako da mi je sunce iza zgrade i da nebo izgleda svjetlije. To je moj stil i mislim da se ljudima sviđa – kaže Norbert koji zahvaljujući radu u osiguranju na aerodromu u Budimpešti ima priliku iskoristiti jeftinije letove i tako uspijeva obilaziti gradove diljem Europe, a jedno putovanje posebno mu je drago. Naime, prije nekoliko mjeseci jedan hotel u Parizu oduševljen njegovim fotografijama pozvao ga je u Pariz te je Norbert imao priliku fotografirati njihov hotel, a ostatak vremena iskoristio je za obilazak Pariza. 

– Bilo je to divno iskustvo. Jedno jutro, dok sam oko četiri sata ujutro stajao pokraj Eiffelova tornja, sreo sam jednu djevojku iz Londona i  počeli smo komunikaciju, razmijenili kontakte i sljedeći dan zajednički smo istraživali grad. To je moć Instagrama –omogućuje vam da se povežete s ljudima – priča Norbert. Iako većina misli da je ovo jednostavan posao u kojem samo stisnete nekoliko klikova i vaš posao je gotov, tome baš i nije tako. 

– Za dobru fotku trebate ustati rano, već u zoru ako želite iskoristiti dobro svjetlo. Zato stalno nosim fotoaparat sa sobom i kad god imam pauzu na predavanjima šećem Budimpeštom i fotkam – kaže. Priznaje kako Instagram zajednica nije tako snažna kao u Hrvatskoj i tek u zadnje vrijeme i tvrtke otkrivaju koliko su društvene mreže važne u poslovanju. – U Mađarskoj je YouTube jako popularan i koriste ga uglavnom gameri, dok Instagram ljudima uglavnom služi za objavu privatnih fotografija i selfija – objašnjava nam Norbert kojem je i Instagram na neki način pomogao da dobije veliki  posao s Volvom.

– Nekoliko tjedana za njih sam fotografirao automobile, jedinstveno je to iskustvo. Svaki dan fotkao sam različiti automobil uz 
važne građevine u Budimpešti, ustajao rano kako bih napravio dobru fotku, a često i griješio jer sam parkirao ondje gdje je zabranjeno – uz smiješak priča. 

Sretan je što je zbog Croatian Instameeta upoznao instagramere iz Hrvatske i Slovenije i stvorio nove kontakte, a nada se da će uskoro imati i  pratitelje iz Hrvatske. Slično okupljanje volio bi ostvariti i u svojoj Budimpešti. Norbertove fotografije možete pogledati na njegovu profilu @norbertlepsik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije