Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Popila malo vina pa joj utrnula ruka i tako slučajno otkrila da ima – rak!

Dijagnosticirali su joj Hodgkinovu bolest, a sada se oporavlja i počinje ponovno normalno živjeti
19. srpnja 2019. u 12:51 6 komentara 42320 prikaza

Djevojka, 25-godišnjakinja, sasvim je slučajno otkrila da ima Hodgkinovu bolest. Dok je pila vino, osjetila jaku bol u vratu i ruci.

Lauren Firenza iz Nottinghama u Velikoj Britaniji primijetila je nešto čudno dok si je točila vino u čašu na obiteljskom tulumu prošlog prosinca. Osjetila je peckanje u ruci i vratu i krenula je na pretrage.

 | Autor : Instagram/glowing.withtheflow Foto: Instagram/glowing.withtheflow

"Izašla sam s prijateljima u listopadu i popila sam nešto vina. Odmah sam osjetila čudnu bol u vratu koja se potom spustila u moju desnu ruku i prste. Mislila sam da možda samo imam gripu. Nikad ne idem doktoru pa sam tako ove simptome samo potisnula i napokon otišla doktoru u prosincu kada su se simptomi ponovno pojavili na obiteljskom tulumu", izjavila je Lauren za Daily mail.

Nakon mjeseci krvnih pretraga i rendgenskih snimanja poslana je specijalisti koji je otkrio kako ima kvržicu u desnom plućnom krilu. Biopsija je nekoliko mjeseci kasnije otkrila da ima četvrti stadij Hodgkinove bolesti. Kada oboljeli od Hodgkinove bolesti piju alkohol, nekoliko sati kasnije osjećaju bol u limfnim čvorovima ili utrnulost ruku, a upravo se to dogodilo i Lauren. 

oprez! Ovo su bolesti od kojih češće obolijevaju žene nego muškarci

"Kada su mi liječnici rekli da imam kvržicu, samo sam pitala kada ćemo je odstraniti. Nisam uopće shvaćala da je riječ o raku. Ipak, tijekom cijele situacije ja sam željela biti ta koja će imati kontrolu nad rakom. Nisam htjela da on kontrolira mene ili moj život", dodala je Lauren.

 | Autor : Instagram/glowing.withtheflow Foto: Instagram/glowing.withtheflow

Bolest zove se još i Hodgkinov limfom, a zahvaća limfne čvorove i koštanu srž, a radi se o malignom oboljenju limfocitnog tkiva. Četvrti stadij ove bolesti znači da se bolest proširila i izvan limfnih čvorova na jedan ili više organa, a liječi se kemoterapijom.

Lauren je prošla kroz šest ciklusa kemoterapije u tri mjeseca, u lipnju joj je bilo bolje, ali je morala proći još dva ciklusa kako se bolest ne bi vratila.

"Mislim da će oporavak biti spor, ali spremna sam na povratak normalnom životu."

Svoju priču o raku i svemu kroza što je prošla podijelila je i na profilu na Instagramu. 

 | Autor : Instagram/glowing.withtheflow Foto: Instagram/glowing.withtheflow

Užas! Ugrizao ga krpelj pa dobio lajmsku bolest: 'Tijelo mi se raspada. Sve bih napravio da mi bude bolje'
Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  zato ja popijem puno vina i siguran sam da me glava boli od onog " puno" i kaj je delanec..... ali bar eliminiram rak 😁

 • Avatar maxist
  maxist:

  baš svakome želim da pobijedi rak.........osobito ovako mladoj osobi.

 • than:

  Nije ta reakacija zbog vina, već zbog alkohola. Isto bi se dogodilo i sa pivom. Inače, taj rak se dobro liječi kemoterapijama.