Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stručnjakinja ima odgovore

Ponovno pokrenuta 'vječna rasprava': Tko plaća na prvom spoju i očekuju li muškarci nešto zauzvrat?

Shuttershock
16.03.2023.
u 13:30

Ako muškarac inicira spoj, onda bi on, naravno, trebao platiti cijeli spoj, kaže 'trenerica za spojeve" Stef Frodden i objašnjava još par nepisanih pravila.

Nedavno je TikTok korisnica Talisa na platformi objavila svoju priču s izlaska na kojem je bila s jednim dečkom, a njegovo ju je ponašanje, kaže, navelo da se ponovno zapita ono uvijek aktualno pitanje; 'tko bi trebao platiti račun na prvom spoju'.

Njeno je iskustvo tako ponovno pokrenuo tu staru raspravu, a video joj je pogledan čak 13 milijuna puta.

U njemu se jasno i čuje njezin razgovor s muškarcem s kojim je upravo večerala, a počinje s Talisinom izjavom da cijeni što je on ponudio da plati večeru, no da će ona ipak biti sretnija ako može platiti pola.

Što žene žele od muškaraca na prvom spoju? Ovo je dobro znati...

1/8

Ipak, muškarac inzistira na plaćanju, a kad joj ponudi da ju otprati do njezine obližnje hotelske sobe, a ona to odbije.

"Oh, shvaćam", kaže on. “Muškarac ti plati večeru i...”

U tom trenutku Talisa s očitom nelagodom odgovara: "Ne seksam se na prvom spoju."

Upravo zbog takvih situacija, dodaje korisnica, nema problem s tim da ona plati, samo da to izbjegne.

@talisa0913 Dating in 2022 be like… #sotransactional #firstdate ##epicfail##dating ##talisa0913##cityboys##nomanners ♬ original sound - Talisa0913

Mnogi su se korisnici složili i muškarca sa Talisinog spoja nazvali odvratnim, primjećujući i kako je sam pokazao da je mislio da mu plaćanje večere garantira seks.

"Koja grozna transakcija", napisao je netko, a u komentiranje se brzo uključila i 'trenerica za spojeve" Stef Frodden koja je objasnila nepisana pravila.

"Ako muškarac inicira spoj, onda bi on, naravno, trebao platiti cijeli spoj", rekla je za NY Post.

“Kao žene, borile smo se za jednaka prava i pravo na izbor da sa svojim životom radimo što i kako želimo, no to ne znači da automatski trebamo dijeliti i iste odgovornosti kao muškarci baš u svakom aspektu života”, zaključila je Frodden.

Ona kaže da svojim klijentima uvijek govori da je pristojno da žena nakon prvog spoja uzme račun i ponudi se da plati, ali kako je to 'samo gesta'.

"A dobro ga je pitati i 'Trebaš li pomoć s tim?'"

I dok su neke žene u komentarima pisale da ih je iskustvo naučilo da uvijek same plate barem svoj dio, druge su tvrdile kako im nije problem dopustiti muškarcu da plati, te da ne brinu očekuje li on nešto zbog toga. Ipak, čini se kako postoji jedno 'pravilo' koje je manje više svima zvučalo razumno.

"Kad ne želim opet vidjeti tipa, obavezno ću platiti svoju polovicu računa jer mu ne želim ništa dugovati."

Ovo su najgori seks-savjeti ikad

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
14:14 17.03.2023.

Ma mogu i zenske platit bar na 5 spoju😀😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije