Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrlo korisno

Pogledajte nekoliko jednostavnih načina kako očistiti tipkovnicu

24.09.2019.
u 06:58

Vaša tipkovnica puna je prašine i nečistoće koja se i dalje nakuplja. Ne znate koji je jednostavan, a učinkovit način za čišćenje? Nastavite čitati i vaš će problem biti riješen.

Tipkovnica je jedna od najprljavijih stvari koju posjedujete i držite u kući, stoga biste o tome trebali voditi brigu i temeljito očistiti pomagalo kojim se koristite svaki dan. Tipkovnica je pravi mali raj za bakterije i nečistoće pa obratite pozornost na nekoliko savjeta o čišćenju koje vam donosimo. Moguće je to obaviti vrlo brzo. 

1. Najlakše je očistiti je četkicom za zube koja može doprijeti do područja koja su krpici nedostupna. Pripremite sredstvo za čišćenje s jednakim omjerom octa i vode i u to umočite četkicu više puta tijekom čišćenja. Ne moramo napomenuti da uređaj treba biti isključen, a kabel izvađen iz utikača. 

2. Nakon što ste je iskopčali, tipkovnicu okrenite na drugu stranu i nježno je protresite kako biste istresli nečistoću. Nabavite komprimirani zrak za čišćenje u spreju i ispušite prašinu s tipkovnice između tipki. Kompresor zraka možete nabaviti u dućanima s elektronikom ili ga naručiti online. Tako ćete ukloniti većinu nečistoća i prašine s vaše tipkovnice. Za ostatak, koji ne možete očistiti komprimiranim zrakom, upotrijebite usisavač s malim nastavkom. Nemojte se koristiti usisavačem ako vam tipke na tipkovnici nisu čvrsto spojene jer ćete ih usisati. 

3. Da biste bili sigurni kako je tipkovnica sasvim očišćena, uzmite štapić za čišćenje uši i izopropilni alkohol. Izopropilni alkohol možete nabaviti u ljekarni. Štapić lagano umočite i prođite kroz sve utore i ponovite to dva do tri puta. Tako ćete dezinficirati vašu tipkovnicu koja će biti čista, a vaši će vam prsti biti zahvalni. 

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode: 

Ključne riječi

Komentara 1

SN
snovakor
09:38 24.09.2019.

jako pametan savjet pod br 1....s tekučinom nad tipkovnicu !! ... onima, kojima je stalo do tipkovnice, nemojte raditi to, pogotovo kad imate bolje tipkovnice, jer svaka tekućina u dodiru sa strujom znamo što je posljedica...a nikad ne znate gdje će se zavuči tekučina !! S toga...ne slušajte ove savjete ... samo je protresite, četka je ok...ili lagano sa usisivačem ... sve ostalo su izmišljotine !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije