Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolan zahvat

Podvrgnuo se jednoj od najbolnijih operacija na svijetu kako bi bio 10 cm viši

Yeferson Cossio
02.10.2023.
u 10:30

Yefersonov kirurg je objasnio da se postupak obično ne koristi u estetske svrhe, nego za podešavanje malformacija koje ostavljaju jedan ud duži od drugog ili kada pacijent izgubi dio uda u nesreći.

Muškarac se podvrgnuo bolnoj operaciji produljenja udova kako bi ispunio svoj san da postane viši. Dijeleći snimke svog iskustva sa svojih 10,9 milijuna pratitelja na Instagramu, 29-godišnji Yeferson Cossio iz Kolumbije dobio je 10 centimetara visine od zahvata. Iako je ranije patio od problema s nogama, Cossio je objasnio da je razlog zahvata sada čisto estetski. Međutim, njegovo početno iskustvo dovelo ga je do otkrivanja kozmetičkog zahvata koji se zove 'istezanje nogu', prenosi Metro.

'Prije dvije godine imao sam problem s nogama o kojem zapravo ne želim govoriti jer je vrlo osobno', rekao je, 'Bilo je puno nagađanja i teorija zavjere, za što nisam mario. Ali, jedna od stvari koja je imala najveći utjecaj na mene bilo je istezanje nogu. Razmotrio sam to, razgovarao s nekim ljudima i otkrio da postoji. Utuvio sam si u glavu da to želim učiniti'.

VEZANI ČLANCI: 

Iako se nikada prije nije osjećao kao niska osoba, zanimalo ga je može li postati malo viši. 'Visok sam 177 cm. Doseći 187 cm činilo mi se previše, ali ću ostati na oko 1,83 m', rekao je. Međutim, Yeferson je operaciju opisao kao jednu od 'najskupljih' i 'najbolnijih' na tržištu. Cijene za operaciju koja mu je promijenila život kretale su se između 200 i 700 milijuna kolumbijskih pezosa (46 i 162 tisuće eura), iako Yeferson nije otkrio svoj konačni račun.

Yefersonov kirurg je dodao da se postupak obično ne koristi u estetske svrhe, nego za podešavanje malformacija koje ostavljaju jedan ud duži od drugog ili kada pacijent izgubi dio uda u nesreći. Proces može trajati više od četiri mjeseca od operacije do oporavka, nakon čega pacijenti mogu nastaviti s normalnim svakodnevnim aktivnostima, uključujući hodanje, vježbanje i, u Cossiovom slučaju, igranje nogometa.

Operacija produljenja udova počinje osteotomijom, koja uključuje rezanje 'kratke' kosti na dva segmenta. Kirurg će zatim pričvrstiti sintetičku napravu za produljenje ekstremiteta, poput šipke, između kostiju. Tijekom nekoliko mjeseci vaše tijelo stvara novu kost da popuni prazninu. Na kraju se sintetička naprava uklanja, ali trebat će vam fizioterapija (i vrijeme) za potpuni oporavak.

VEZANI ČLANCI: 

Video njegove operacije koji je podijelio na svom Instagramu sada je postao viralan, skupivši gotovo 320.000 pregleda i preko 6.000 komentara. 'Prošao sam najbolniju operaciju na cijelom svijetu. Biste li to učinili?', glasio je naslov.

No, nisu svi imali razumijevanja za njega. 'Taština u najboljem izdanju! Sav novac ovog svijeta ne bi mogao učiniti ovog tipa sretnim', komentirao je jedan korisnik. Drugi je dodao: 'Imaju toliko novca da ne znaju na što bi ga potrošili... i zato rade ove gluposti'. Dok je treći rekao: 'To je samo odraz praznine koju osjećate iznutra, a koju čak ni novac, operacija ili seks ne mogu ispuniti'.

Djevojka otkrila: 'Želim izgledati kao Barbie, ali obitelj me se odrekla zbog plastičnih operacija

 

Komentara 2

BR
Brandfackel2
10:37 02.10.2023.

Znanost bi se trebala usredotočiti na to kako rastegnuti i nafilati mozak pameću onima koji čine sulude i nepotrebne estetske operacije tj. kasapljenje vlastitog tijela. Dočim bi politika trebala stvoriti pravni okvir da mi porezni obaveznici ne plaćamo te suludede operacije niti liječenja nuspojava.

DU
Deleted user
20:00 02.10.2023.

Ja mislio ima čovjek 155 cm iako i to nije bitno al ajde lik ima 177 cm visine!?i išao raditi to što je radio.Bože kuda ovaj svijet ide.Sve naopako pa se čudimo zašto priroda vraća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije