Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNI SAVJETI

Počinje sezona peludnih alergija: Evo pet savjeta kako smanjiti simptome peludne groznice kod kuće

Shutterstock
25.03.2022.
u 15:30

Sezona peludi javlja se krajem ožujka i traje negdje do sredina svibnja

Došlo je proljeće, a s njim i nova sezona peludnih alergija. Kako piše Metro, sezona peludi javlja se krajem ožujka i traje negdje do sredina svibnja, a s obzirom da je tek na početku, stručnjaci su podijelili nekoliko savjeta kako biste smanjili simptome i "istjerali" pelud iz svojih domova.

Ubodi komarca, čišćenje.... Jeste li znali da pastu za zube možete koristiti i za ove genijalne stvari?

1/12

Držite vrata i prozore zatvorenima

Koliko god biste htjeli otvoriti prozore i vrata dok je vani sunčano i toplo, probajte se suzdržavati jer vjetar može nanijeti pelud koja se zatim može proširiti po cijeloj kući ili stanu. Ako baš želite otvoriti prozore ili vrata onda to napravite preko noći kada je razina peludi puno niža i ponovno ih zatvorite kada se probudite.

Češće brisanje prašine

Čak i češće brisanje prašine po kući puno će vam pomoći tijekom mjeseci trajanja peludne groznice. Ako imate rolete, dovoljno je jednom mjesečno očistiti ih od prašine tako da ih lagano obrišete, te zatim usisate, a možete koristiti i tekućinu za pranje.

Češće perite plahte i posteljinu

Stručnjaci kažu da će pranje posteljine jednom tjedno pomoći u smanjenju zarobljene peludi koja se lijepi za posteljinu. Također, ako ste proveli dan vani, pogotovo ako ste bili na travi, svakako se odmah istuširajte i odjeću stavite na pranje kako biste spriječili pelud da uđe u kuću. 

Pogledajte za što sve možete koristiti tvrdi sapun u kućanstvu!

Uklonite pelud sa svoje kože

Kako odjeću, tako biste trebali čistiti i svoju kožu, a ako nosite šminku onda biste lice trebali čistiti dvaput počevši s micelarnom vodom kako biste uklonili šminku, a zatim nanesite kremu za čišćenje kako biste očistili pore od prljavštine.

Svakodnevno češljajte dlaku svojih ljubimaca

S obzirom na to da su psi često vani, a pogotovo na travi, često im se pelud zalijepi za dlaku, stoga stručnjaci savjetuju češljanje pasa jednom ili čak dvaput dnevno kako biste se riješili peludi u njihovoj dlaci. Osim što ćete tako pomoći sebi, pomoći ćete i ljubimcu jer je dokazano da i psi mogu imati sezonske alergije koje uključuju kihanje i suzne oči.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije