Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napiši kako se osjećaš

Ploča ove učiteljice postala je internetska senzacija: Želim ohrabriti svako dijete

Foto: Instagram
1/2
08.04.2019.
u 12:38

Ideja je da učenici na poleđini papirića napišu svoje ime prije nego što ga stave uz jednu od šest emocija koje stoje na ploči.

Mnogi se učenici danas susreću s problemima mentalnog zdravlja. No zato je jedna srednjoškolska učiteljica stvorila ploču koja će djeci omogućiti da diskretno podijele svoje osjećaje te ih na taj način ohrabriti. Erin Castillo, učiteljica je u srednjoj školi John F. Kennedy u Freemontu u Kaliforniji, koja je kreirala ploču za prijavu mentalnog zdravlja svojih učenika, piše LadBible.

Ideja je da učenici na poleđini papirića napišu svoje ime prije nego što ga stave uz jednu od šest emocija koje stoje na ploči. Emocije su svrstane prema kategorijama koje uključuju: 'Super sam!' 'Dobro sam, 'Meh sam', 'Borim se', 'Teško mi je' i 'Nalazim se na stvarno mračnom mjestu'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Made this mental health check in chart after seeing @missjohnstonsjourney use a digital version for teachers on her #okayteacher Facebook page. I asked my students to write their names on the back of a post-it note so I could check in with ones in the bottom two sections. I explained the green section as them struggling, but speaking to another adult or trying to work through it themselves. ••• I was able to start some check ins today, and holy cow these kids. I love them. My heart hurts for them. High school is rough sometimes, but I was happy that a few were given a safe space to vent and work through some feelings. ••• I also like that students could visually see that they aren’t alone in their struggles. It was a beautiful minimum day focusing on self care and mental health. ••• 💟UPDATE: just added a printable version with detail instructions so you can do this in your classroom! It’s FREE!💟 • • • #mentalhealthawareness #highschoolteacher #secondaryela #teacherorganization #teachings #anchorcharts #teachersofinstagram #teachersfollowteachers #teachersfollowingteachers #iteachtoo #teachertips #weareteachers #teacherspayteachers #teacherideas #teachingideas #specialeducationteacher #teacherlove #teach #weteachsped #teacher #iteachhighschool #elateacher #teachergoals #igteacher #igteachers #teachersofig

A post shared by erin🌻 (@makingastatementinsped) on

Njihova imena pišu se na poleđini, što znači da su bilješke anonimne za kolege, ali učiteljica ih može preokrenuti kako bi imala ''jedan-na-jedan'' razgovor s učenicima koji se ne osjećaju najbolje. 

– Zamolila sam svoje učenike da napišu svoja imena na poleđini papirića, kako bih mogla popričati s onima koji se ne osjećaju najbolje. Uspjela sam obaviti neke razgovore i ta djeca su nevjerojatna. Volim ih. Srce me boli. Srednja škola ponekad je gruba, ali bila sam sretna što je nekolicini dan siguran prostor za odušak i rad na svojim osjećajima. Također mi se sviđa to što učenici mogu vidjeti da nisu sami u svojim borbama. Bio je to jedan lijep dan fokusiran na samopomoć i mentalno zdravlje – napisala je Erin.

Pogledajte video: Prosvjed učenika srednjih škola "Klimatske promjene traže naše promjene"

Ključne riječi

Komentara 1

DO
doktorica
14:01 08.04.2019.

bilo bi zanimljivo kako se osjeća učiteljica?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije