Naslovnica Lifestyle Moda & ljepota

Plastična kirurgija uspješno se odupire recesiji

Žene najčešće idu pod nož zbog povećanja grudi, a muškarci zbog korekcije nosa i kože oko očiju. Muškarci se na operaciju odlučuju dijelom i zbog pritiska časopisa koji im serviraju fotografije savršenih modela.
01. veljače 2010. u 16:00 2 komentara 1 prikaza
operacija
Foto: Pixsell

Smanjivanje muških grudi najbrže je rastuća vrsta operacija u plastičnoj kirurgiji, objavili su plastični kirurzi. Broj takvih operacija samo je u Velikoj Britaniji sa 323 u 2008. narastao na 58, što je porast od 80 posto - izvijestila je britanska udruga plastičnih kirurga. Za pritisak na muškarce dijelom su krivi časopisi namijenjeni njima, rekao je jedan kirurg.

Plastična kirurgija uspješno se odupire recesiji jer broj operacija raste. U devet od deset operacija 2009. godine pacijenti su bili žene, a među njima je najpopularnije povećanje grudi.

Ali dramatični se pomaci u rastu bilježe u kirurgiji kada su pitanju muškarci, među kojima su najpopularnije operacije nosa i kože oko očiju.

Konzultant Rajiv Grover kaže da je problem muških grudi poznat odavno, ali su ga u prvi plan stavili časopisi za muškarce kakvi prije pet ili šest godina uopće nisu postojali. Muškarci su počeli osjećati pritisak da moraju izgledati kao modeli u takvim izdanjima. Grover kaže da se u mnogim slučajevima operacija može izbjeći jednostavnom promjenom životnog stila i zdravijim navikama.

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas