Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mali heroj

Petogodišnji dječak mami spasio život: Nazvao je broj s igračke hitne pomoći

Caroline Chapman
27.08.2020.
u 09:30

'Mama se igrala s autićima, a onda su joj se oči zatvorile', rekao je ovaj dječak djelatnicima hitne

Kada je maleni Josh Chapman (5) pronašao majku kako leži u nesvijesti u njihovoj kući, podigao je igračku kola hitne pomoći te nazvao broj s naljepnice. Nazvao je 112 gdje su ga spojili s policijskim operaterom. Iako je to broj za europske hitne slučajeve, također funkcionira i u Ujedinjenom Kraljevstvu te ih spaja na isto mjesto kao i njihov broj, 999, prenosi metro.co.uk.

The quick thinking actions of a 5-year-old boy from Telford helped to save his mum's life last month, after he dialled...

Objavljuje West Mercia PoliceSrijeda, 26. kolovoza 2020.

Petogodišnji Josh uspio je objasniti policijskom operateru da mu majka nije dobro te da trebaju pomoć. Policajci su zatim uspjeli locirati Josha i njegovog mlađeg brata u njihovoj kući u Telfordu te poslali hitnu pomoć kako bi pomogli majci Caroline. Caroline je pala u dijabetičku komu i brzo joj je trebala pomoć, ali zahvaljujući Joshu, hitna joj je pomogla. Ponosna majka Caroline (41) otkrila je:

- Probudila sam se okružena djelatnicima hitne službe i s puno igračaka. Objasnili su mi da je Josh nazvao hitnu pomoć i dao im našu adresu. Nisam mogla vjerovati. Nikada prije nije koristio telefon, samo je nazvao broj s igračke. Nisam ni znala da je broj tamo, ali on je uspio i jako sam ponosna na njega. 

Hrabri Josh je kasnije pozvan u obilazak policijske postaje, gdje su ga policajci proveli kroz cijelu postaju. Glavni zapovjednik policije Telforda Jim Baker rekao je da se policija divi malom heroju. Rekao je: - Josh je to nevjerojatan, a njegovo brzo razmišljanje navelo ga je da nazove broj s igračke jer je bio zabrinut za svoju mamu. Bio je vrlo hrabar. Josh je već dokazao da bi mogao postati sjajan policajac. Nadam se da ćemo ga ponovo vidjeti kada bude dovoljno velik za novaka. 

Dariju multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije