Pečete jaja za doručak na suncokretovu ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete
Suncokretovo ulje zamijenite maslinovim i time ćete, osim esencijalnih antioksidansa koji su nam potrebni jer se bore protiv slobodnih radikala u organizmu, osigurati i znatno ukusniji obrok.
Komentari 47
Slanina...
A kada bi samo vidjeli sto trpaju u sve te koke nesilice koje zive po kavezima, vjerojatno niti jaja vise ne bi jeli... Prije 15ak godina je bila slicna kampanja protiv svinjske masti, pa cemo se polako ukrug vratiti naa to da je ipak svinjska mast najzdravija.
Svinjska mast je jedina dobra za prženje. Ista je potpuno neopravdano optuživana da je nezdrava, što je potpuno netočno i dokazano brojnim studijama zadnih 5-6 godina. Maslinovo ulje također nije dobro za prženje jer se mijenja na temperaturama iznad 70 st.
Evo baš neću
Makakvo maslinovo ulje...? Malo dimljenog špekeca na to jaja i druge masnoće ne treba...Brzo ukusno i zdravo...
Rađe ću na bilo čemu nego na maslinovom ulju koje mi smrdi.Oprostite,ali svatko ima svoj ukus i ne znam čemu ovo nasilno guranje maslinovog ulja u sve i svima,a pogotovo nama kontinentalcima?! Ja recimo u sve salate stavljam bućino ulje pa ga ne guram drugima pod nos kojima ono ne paše.
grafitna mast
opet budalite!!
Totna mast.
Nemojte se zavaravati. Kakvo maslinovo. Repicino je za tri koplja ispred po svim karakteristikama. Bolji sastav a da ne govorimo o otpornosti na visoke temperature. Jeftinije pet puta.
Uhvatite me za jaja!!!!
Zapravo je maslinovo ulje najgore moguće za pržiti hranu jer ima nisku temp. dimljenja, a ako su mislili na rafinirano maslinovo onda je isti k.... kao i suncokretovo.
Kosana mast,pitajte Međimurce.
Svinjska mast za pečenje jaja, a maslinovo ili bučino ulje za salate.
mast,domaca mast je zakon za przenje ,pecenje domacih jaja,najzdravije je i jos slaninice dobre,uz to dobra pivica i casica domace rakijice,mmmm pucas od zadovoljstva a i zdravlja,.
samo domaće..... maslinovo, mast, putar, sve što je domaće je zdravo..... a na maslinovom ulju su moje babe i frigale i kuhale i gradele radile ....... a vi slušajte modu koju vam prodaju trgovci....i kuhajte na kokosovu ulju kinez.... dada na tome smo odgojeni pa ti je to baš za nas..... možeš misliti...
da ak imate svoju kokoš jer ova jaja iz dućana su vodenasto smeće.
Ja koristim bakrenu mast. Djeluje antikorozivno.
Jaja pečem isključivo na roštilju. Kad koristim ulje ili mast, onda ih pržim ili frigam.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Jaja obavezno pečem na svinjskoj masti. Ukusnija i zdravija od bilo koje moderne masnoće. A zar nije donedavno bila glavna preporuka....maslinovo ulje što manje termički obrađivati?!!! "Nutricionisti" VLista, kao i većina njihovih novinara , prepisuje sve i svašta sa portala, pa nam to prodaju kao svoju "pamet". Ali...ja sam bedast....kad se prikačim na ovakve i slične članke. Osjećam da mi rastu uši , a u sebi čujem neki čudan glas....ia-ia-ia....