Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajna male limenke
Povratak na članak

Pašteta – najlošiji izbor za obrok

Kuhano meso, kože, loj, masti i salo te obilje začina i pojačivača okusa nemaju nikakvu korist za organizam

Komentari 7

Avatar Bjeda
Bjeda
14:11 03.07.2011.

Ne spominjite mi vise Jadranku!

VL
BR
BratCroat
12:12 03.07.2011.

Imaš onu paštetu u prirodnom ili plastičnom crijevu koja se čuva u hladnjacima, nadam se da je ta malo bolja.

VL
SA
sanjin003
12:16 03.07.2011.

večina napisanog je točna,ali ovo o aditivima je ispalo smiješno jer: E300-nije ništa drugo nego vitamin C!!! (askorbinska kiselina); E330-je limunska kiselina koju nalazimo u gotovo svakom voću. Znači po ovom članku ispada da su vitamin C i limunska kiselina jaki kancerogeni haha.Malo istraživanja nebi škodilo,Večernji bi trebao navodno biti ozbiljan medij

VL
MY
mycropht
13:00 03.07.2011.

Pa šteta da se baci. :)

VL
JA
jamadolac
14:22 03.07.2011.

Pa ako je tako opasna i štetna zašto se njena prodaja ne zabrani !! Udruge za zaštitu i ostale medicinske i srodne službe neka se očituju ! gos. ministar zdravstva će osnovati istražno povjerenstvo koje će utvrditi sve činjenice u vezi paštete !!

VL
Avatar lignjica
lignjica
15:07 03.07.2011.

Dodaci (aditivi) prehrambenim proizvodima obično se označuju E-brojevima i ti su brojevi jedinstveni za svaki spoj. E300 oznaka je askorbinske kiseline, poznatije kao vitamin C, a E330 je limunska kiselina. Vitamini mogu naškoditi ako se uzimaju u prevelikim dozama paa se ponekad mogu pojaviti nuspojave i zbog pretjeranog unošenja vitamina C. Ali takvi slučajevi su stvarno jako, jako rijetki. Koncentracije u hrani su preniske za takvo što. Najčešće se vitamin C niti ne dodaje namirnicama radi svojih \'vitaminskih\' osobina (u takvim slučajevima se ne broji kao aditiv), već zato što pomaže u sprečavanju kvarenja. Limunska kiselina sastavni je dio svake prehrane. Naziv je dobila jer je glavna kiselina u limunima, ali je ima u velikim količinama u drugom voću, povrću, sokovima (kako \'domaćim\' tako i \'kupovnim\'), vinu. Potpuno je neškodljiva i vjerojatno je jedan od najviše korištenih dodataka hrani. Iako u nekim tekstovima koji kruže po Internetu piše da izaziva rak! Očito se pisci tih članaka nisu niti potrudili saznati što se krije iza oznake E330. http://eskola.chem.pmf.hr/odgovori/odgovor.php3?sif=1452

VL
VE
velikazmija
18:12 03.07.2011.

bijeda piše --ne spominjite mi više jadranku -- bijedo o pašteti je riječ ---paranoja --

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.