Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUŠEVLJENI SU

Par potrošio 26 tisuća kuna na ‘eko vjenčanje’: Vjenčanica je bila napravljena od reciklirane tkanine

Instagram/@hero_to_0
20.07.2022.
u 12:30

Čak su i gosti nosili rabljenu odjeću, a konfeti su bili napravljeni od lišća

Jedan par je organizirao ekološki prihvatljivo vjenčanje za samo 3000 funti (oko 26 tisuća kuna), a mladenka je čak nosila vjenčanicu od recikliranog materijala. 'Zero waste', odnosno vjenčanje bez otpada, bilo je upotpunjeno konfetima od lišća i rabljenom odjećom za goste.

Kako piše Mirror, par se upoznao na zero-waste događaju 2019. godine i odmah su se sprijateljili zbog sličnih stavova i razmišljanja. Njihova ceremonija vjenčanja održala se u vrtu mladenkina strica u Italiji, a ona je nosila haljinu dizajniranu od dijelova tvorničkih materijala koja ju je koštala 380 funti (oko 3363 kune). 

5 stvari koje o svom vjenčanju ne biste trebali otkrivati na društvenim mrežama

1/9

- Bio je to najposebniji dan. Kiša je padala cijeli dan,ali sunce je izašlo kad smo izmijenili zavjete u vrtu. Osjećala sam se kao vila i plesali smo cijelu noć. Vjenčali smo se točno onako kako smo htjeli. Tako živimo i inače pa smo to htjeli primijeniti i na dan vjenčanja - rekla je mladenka Anna. 

Objasnili su i da su svima htjeli dokazati da su u krivu i da biti održiv ne znači da ćete propustiti ili izgubiti nešto. Par je smanjio kupovinu kako ne bi bacali hranu ili plastiku, voće i povrće kupuju od lokalnih farmi, a inače kupuju rabljeni namještaj i odjeću. Tvrde da u šest mjeseci bace samo jednu vreću smeća, a žive i na biljnoj prehrani kako bi smanjili vlastitu proizvodnju ugljika. Diogo je Annu zaprosio u prosincu 2021. godine s prstenom izrezbarenim iz stabla u vrtu Anninih roditelja.

- Odlučila sam se za vjenčanicu u dva dijela, odnosno lila top i suknju kako bih ih kasnije mogla nositi opet. Mnogi moji prijatelji rekli su da bi voljeli nositi nešto rabljeno kako bi se uklopili u koncept vjenčanja i to je bilo jako lijepo - objasnila je. 

Annina majka Llaria napravila je stolne dekoracije od recikliranih starih staklenki napunjenih aromatičnim biljem, koje su gosti mogli ponijeti kući. Anna je kupila nezapakirane svijeće i sredstvo za dezinfekciju ruku za višekratnu upotrebu kako bi se slagali s majčinim kreacijama. Njezin buket sastojao se od suhog cvijeća uzgojenog u vrtu jedne lokalne žene koja se time bavi. 

Gostima je bila poslužena pašteta od od šampinjona, humus i predjela od slatke i kisele paprike, a imali su i još nekoliko vrsta jela u kojima nije bilo mesa. Konfeti su, osim lišća, bili i hrana za ptice, te sjemenke za sadnju novog drveća. 

- Vjenčanje je bilo daleko iznad mojih očekivanja, zaista sam oduševljen. Dokazali smo ljudima da mogu proslaviti svoju ljubav tako što će biti održivi i ne potrošiti hrpu novaca - rekao je Diogo. 

Vjeverica izazvala kaos: Trčala od ureda do ureda i skrivala se u teglama cvijeća preko šest sati!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije