Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne voli ići među ljude

Ovom muškarcu samoizolacija zbog korone nije problem, on tako živi već deset godina - svojom voljom

Nito Souji/YouTube
28.06.2021.
u 09:30

Većina svijeta prvi je put za pojam samoizolacija čula prije godinu i pol, pojavom koronavirusa, ali jedan Japanac tako živi već godinama - i to svojom voljom.

Nito Souji postao je poznat javnosti kada su mediji objavili priču o njegovoj samoizolaciji - koja traje već više od deset godina. 

Profesionalni igrač videoigrica prije desetak godina vratio se u rodni grad Tokio i shvatio da se srami samoga sebe i da se plaši izaći među ljude. Odlučio je tada da mu je jednostavnije zatvoriti se u svoja četiri zida nego da se svakodnevno bori s anksioznošću i tjeskobom.

Ne izlazi čak ni kada mu trebaju namirnice - naruči ih putem interneta i dočeka ispred ulaznih vrata. Jedino što ga može natjerati da izađe iz kuće je odlazak frizeru, svakih nekoliko mjeseci.

Što je zapravo delta soj koronavirusa i koliko je opasan?

Njegov dan započinje u 11 sati, ustaje iz kreveta, čita vijesti i jede doručak. Nakon toga sat vremena posveti porukama i e-mailovima, a nakon toga dva sata bavi se igricama. Zatim slijedi ručak, a onda opet igrice. 

Navečer posveti 20-ak minuta tjelovježbi, pojede neku grickalicu, vrati se poslu i na spavanje odlazi oko 4 sata. 

"Nisam mogao održati odnose s prijateljima, pa više nisam imao niti jedan razlog da izađem iz kuće. Volim svoj posao, posvećen sam tome i nervozan sam ako na nešto drugo trošim vrijeme", rekao je za kraj intervjua s UNILAD portalom.

Epidemiolog Medić: Delta soj najvjerojatnije prisutan u Zadarskoj županiji

1/3
Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
15:34 28.06.2021.

To opet nije zdravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije