Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolekcija Ive Tuđe

Ovog ljeta hit će biti hrvatske muške torbe

Foto: Belizar Valić
1/5
08.05.2018.
u 17:13

Od boja dominiraju crna, žuta, boja konjaka i pudera, a od detalja rese te obilje metalnih zakovica, kopči i neizostavnih zipova. Zaštitno lice muške kolekcije je Miran Kurspahić u kampanji po uzoru na film Glad

Poznavatelji modne scene u Hrvata odavno prepoznaju ime kreatorice Ive Tuđe.

Ona je naša najuspješnija dizajnerica torbi, koja je u jednom od svojih intervjua priznala kako joj je taj posao bio “suđen” odmalena jer je od svih gostiju koji su došli na proslavu njezina četvrtog rođendan na dar zatražila torbu – i tada završila s 27 torbica. Danas su upravo njene kreacije predmet želja, a među svojim najnovijim modelima prvi je put ponudila i limitiranu mušku kolekciju.

Baš ta novost u njezinu radu privući će i brojne žene jer već je na prvi pogled jasno da će i one rado nositi te muške torbe. Tako je tzv. doktorska torba – izrađena od fine crne kože, s pomno biranim i ugrađenim metalnim detaljima – idealna ‘mjera’ za vikend-putovanje, dok će, primjerice, u minimalističkoj pravokutnoj muškoj torbi s dužom ručkom (na slici desno) brojne poslovne žene ponijeti svoj notebook ili tablet.

I zaštitno lice muške kolekcije iznenađenje je koje je Iva priredila obožavateljicama svojih torbi, a riječ je o poznatom redatelju, kojeg sve češće gledamo i kao glumca, Miranu Kurspahiću. On je, zajedno s Goldom iz Belizar Valić Agency, snimio i kampanju za novu kolekciju torbi, za koju je inspiracija nađena u slavnom filmu “Glad” u kojem uloge vampira tumače ikone stila: David Bowie i Catherine Deneuve. Autor kampanje, koja je snimana u hotelu Le Premiere u Zagrebu, fotograf je Belizar Valić, uz pomoć vizažistice Samante Mihaele Šafran i majstora frizera iz salona Didi.

Naravno, kolekcija torbi za ovo proljeće i nadolazeće ljeto nezamisliva je bez tzv. remen-torbe koja se nosi oko struka, a upravo ona na vrlo efektan stilski način čini okosnicu ženske kolekcije. Uz nju tu su stilizirani ruksaci, ali i manje večernje torbice te modeli koji se izdvajaju robusnošću i volumenom. Na svim modelima uočljive su pročišćene linija i forme, kao i neizostavni metalni detalji. Dominiraju boja pudera, konjaka, žuta i neizostavna crna, a glavna stilska odrednica je boho glamur, kao i interpretacija modnih 70-ih i 80-ih godina 20. stoljeća.

Ključne riječi

Komentara 3

CJ
coric.jozo
18:31 08.05.2018.

Ako kupim tu torbu , moram li se i ja ovako iztetovirati kao ovaj Djetlic , normalno bi bilo da torbu reklamira osoba bez tetovaze .

MI
mica1111
17:48 08.05.2018.

...baš me zanima kako je moguće da ovaj istočnjački balkanski divljak još uopće ovdje komentira...Baba Yetu...ajmo admini pobrišite ekran od njegovih bljuvotina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije