Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Ovo su znakovi da zaista ne vjerujete svom partneru

Ako sumnjate u svog partnera vjerojatno imate itekako dobar razlog za to. Opekli ste se već jednom, uvjerili u laž i osjećali poniženo i glupo. Imate opravdanje za sumnju.
21. rujna 2017. u 21:32 3 komentara 6010 prikaza
Par, veza
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/8

Najvažnije stvari u "zdravoj" vezi su povjerenje i komunikacija. No, upravo to je ono čega najmanje ima u modernije vrijeme. Ne čudi stoga što, primjerice, svaki treći brak u Hrvatskoj završava razvodom (op.a podaci Hrvatskog zavoda za statistiku za 2016. g.).

Kaže da ide na poslovni put, a vi ne vjerujete? 

Par e, frajeru... Ako muškarac ne želi pričati o ovome, nije spreman za ozbiljnu vezu

Ako sumnjate u svog partnera vjerojatno imate itekako dobar razlog za to. Opekli ste se već jednom, uvjerili u laž i osjećali poniženo i glupo. Imate opravdanje za sumnju.

Ipak, postoji i druga strana priče kada partneri jednostavno sumnjaju jedno u drugo, a to nikako neće priznati. Prepoznajte znakove da je zaista riječ o nepovjerenju, ako primijetite ovo...

Tražite potvrdu za svaku izjavu

"Bio sam na kavi..." Ako na ovakvu ili sličnu izjavu tražite još detalja i propitkujete kako biste se uvjerili da "priča drži vodu", iako ne želite priznati, ovo je jedan od znakova da ne vjerujete svom partneru. 

Stalno provjeravate društvene mreže

Objave na Facebooku, Instagramu..provjeravate gotovo svaki dan što je vaš partner objavio na društvenim mrežama i nadate se da ćete "nešto otkriti".  Ako se pronalazite u ovom opisu, svakako savjetujemo da razmislite o budućnosti te vaše veze. Ovakvo ponašanje može postati navika koje ćete se teško riješiti, a ne želite na ovakav način doznavati stvari ili kontrolirati partnera koji laže ili šuti kao riba.

Tražite lozinke za pristup mailovima, aplikacijama...

Ako se prepoznajete u ovome, znajte da imate problema s nepovjerenjem, i to većih nego ste i mislili. Čak i ako partner nešto krije, tražiti "razbijanje" ovakve vrste privatnosti je zaista nešto što nikako ne jamči dobrobit vaše veze. Ne možete sve kontrolirati niti biste trebali. Ako si ne možete pomoći i prestati to raditi, pomozite si tako da taj odnos što prije završite. 

Zovete prijatelje da vam potvrde informacije

Je li zaista bio s Markom i Stipom za vikend kao što je i rekao? Imate potrebu poslati poruku ili nazvati Marka i Stipu kako biste odgovor. Ako ste skloniji tome da ih nazovete i pokušate "navući" na tanki led s trik pitanjima, vaše povjerenje u partnera je jako narušeno. I vrijeme je da si to priznate. 

Ovo su situacije u kojima vi trošite najviše energije, brinete se, razmišljate, pitate se i skupljate stres umjesto da živite punim plućima, uživate u nečemu što volite ili u zajedničkim aktivnostima koji će učvrstiti vašu vezu i otkloniti sumnje. Radije dajte prostora svom partneru i vrijeme iskoristite na planiranje zajedničkih aktivnosti umjesto provjeravanja društvenih mreža. 

Ako ne možete, onda je možda zaista vrijeme da razmislite o budućnosti vaše veze. 

seks zapamtite Ovo je ženi najvažnije u seksu, a dobro je i za muškarce Seks bez tabua 5 stvari koje savjetuju seks stručnjaci, a koje svaki par želi znati spoj ništa od toga Ciljate na seks na prvom spoju? 'Malo sutra' bit će izgledniji odgovor

 

BROJKE
Evo kako se glasalo u vašem mjestu
LJETNE PREHLADE
I dalje je važno paziti na zdravlje, pogotovo na higijenu nosa
  • ilijan:

    Cure, žene moja preporuka za sretnu vezu, brak ne kopije po mibitelima, torbama, lozinkama svojih voljenih partnera.

  • Narcis660:

    Ni kad spava nema vjerovanja haha

  • Narcis660:

    Preporuka za sretnu vezu _nemoj bit"u vezi.....