Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Ovo su znakovi da ste ovisni o svom partneru. I to nije dobro...

Veza može biti jako toksična i prouzročiti zdravstvene probleme.
11. svibnja 2018. u 11:05 1 komentara 6577 prikaza
Par
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/5

Biti u sretnoj vezi zaista znači mnogo i pozitivno djeluje na zdravlje. No, isto tako, veza može biti jako toksična i prouzročiti zdravstvene probleme. Ipak, neki ostaju i u takvim vezama, ovisni o svom partneru iako im ta veza ne donosi ništa dobro. 

Par "pročitani" Ovo će muškarci odglumiti i lagati da bi impresionirali ženu

Australska liječnica dr. Femke Buisman-Pijlman upozorava kako netko može postati ovisan o svom partneru, baš kao što se postaje ovisan i o hrani ili o drogama. Ovo su znakovi da ste već postali ovisni o vašem partneru ili ste na vrlo dobrom putu da to postanete.

Želite cijelo vrijeme biti zajedno

Lijepo je kada želite provesti što više vremena zajedno, ali kada je to u tolikoj mjeri da to utječe na ostale sfere vašeg života – imate problem. 

Trošite sav svoj novac na njega/nju

Imali ste svoja primanja i svoj budžet, ali otkada ste u vezi, želite sve što imate trošiti na partnera ili partnericu. Razmišljali ste o otplati njegova/njezina duga ili sami ulazite u dugovanje zbog njega/nje? Razmislite o tome jeste li u problemu...

Ne možete biti sretni kada ste solo

Tuga jer je vaš partner otišao na put razumljiva je, posebice ako su to rijetke situacije. No, ako se zaista ne možete osjećati sretno i zabaviti se ako vaš partner ili partnerica nije uz vas, možda ste zaista stvorili ovisnost.

Imate napade panike ako pomislite da ćete ostati bez njega

I sama pomisao da vas možda vara i da biste mogli ostati solo u vama stvara osjećaj panike. Ideja da nešto radite sami u životu za vas je nezamisliva. 

Za sve tražite njegovo/njezino odobravanje

Za svaki svoj potez ili ono što namjeravate učiniti tražite odobravanje druge strane. Ako se vašem partneru ili partnerici ne sviđaju cipele koje ste naumili kupiti jer su vam zaista predivne, odustat ćete od kupnje i kupiti one koje su ljepše njemu ili njoj. 

par iznenadili se Upoznali su se na Tinderu, a onda su otkrili da ih je spojila sudbina ljubomora loše za odnos Ova karakterna osobina nije poželjna u vezi Rukovanje zanimljivo Muškarci, rukujete se čvrsto? Evo što to govori o vašem ljubavnom životu...
Najavljeno smanjenje PDV-a na brojne proizvode i usluge, hranu, plin, higijenske uloške...
HAPIH
Državni inspektorat RH povlači iz trgovina mnogima omiljenu namirnicu
Od ideje do cilja
Imate ideju ali nemate sredstva: ovo su načini kako da za svoju ideju u poduzetništvu pronađete potporu