Najveće pogreške pri pravljenju pizze kod kuće
Nedovoljno vruća pećnica jedna je od glavnih pogrešaka pri pečenju pizze. Pećnicu zagrijte na maksimalnu temperaturu i tek kada je zaista vruća, stavite pizzu i pecite je desetak minuta.
Komentari 13
Moj recept za pizzu: Tjesto = 525 g brasna, 300 ml mlake vode, 20 - 25 g svjezeg kvasca, 1/2 zlice soli, 5-7 zlica maslinovog ulja, secer. U mlaku vodu temp. oko 38 st cel. staviti kvasac, pol zlice scera i 1 zlicu brasna. Kad se germa pocne dizati (pjena) staviti u brasno s soli i uljem te dobro izmjesati. Tjesto dizati oko 40 minuta na temp. 38 st cel. Po dizanju istepsti na pobrasnjenu podlogu, izmjesiti i razvaljati. Dovoljno za dvije velike pizze. Na pizzu staviti sastojeke koje Vam odgovaraju, Ja pecem na 190 st s termo bijegom, ali ako hocete bolje pecenu mozete povisiti temp. i na 210 st s termo bijegom. 300 je previsoka temp. iako moja pecnica to moze.
Pri razvoju kvasaca trebas secer. Skrob iz brasna se pretvara u alkoholnu fermentaciju. Secer podpomaze razvoju kvasca. Malo znanja iz kemije nikom ne bi skodilo.
Možda netko voli baš tako "pogrešno". Ako moramo tolerirati "pogrešnu" seksualnost zašto onda nas ganjavite sa pogrešnom picom.
Idemo u Dalmaciju na Pizza-u, najjeftinija 120 KN, hahahahahahahahaha...
I to netko jede !
naruči pizzu i miran sam.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
jedina je greška otvarati ovakve tekstove