Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fino
Povratak na članak

Najveće pogreške pri pravljenju pizze kod kuće

Nedovoljno vruća pećnica jedna je od glavnih pogrešaka pri pečenju pizze. Pećnicu zagrijte na maksimalnu temperaturu i tek kada je zaista vruća, stavite pizzu i pecite je desetak minuta.

Komentari 13

MO
modovisisajteMaraschino
12:13 07.08.2019.

jedina je greška otvarati ovakve tekstove

VL
DU
Deleted user
09:45 07.08.2019.

Moj recept za pizzu: Tjesto = 525 g brasna, 300 ml mlake vode, 20 - 25 g svjezeg kvasca, 1/2 zlice soli, 5-7 zlica maslinovog ulja, secer. U mlaku vodu temp. oko 38 st cel. staviti kvasac, pol zlice scera i 1 zlicu brasna. Kad se germa pocne dizati (pjena) staviti u brasno s soli i uljem te dobro izmjesati. Tjesto dizati oko 40 minuta na temp. 38 st cel. Po dizanju istepsti na pobrasnjenu podlogu, izmjesiti i razvaljati. Dovoljno za dvije velike pizze. Na pizzu staviti sastojeke koje Vam odgovaraju, Ja pecem na 190 st s termo bijegom, ali ako hocete bolje pecenu mozete povisiti temp. i na 210 st s termo bijegom. 300 je previsoka temp. iako moja pecnica to moze.

VL
DU
Deleted user
12:47 07.08.2019.

Pri razvoju kvasaca trebas secer. Skrob iz brasna se pretvara u alkoholnu fermentaciju. Secer podpomaze razvoju kvasca. Malo znanja iz kemije nikom ne bi skodilo.

VL
DO
domxerex
23:09 18.01.2020.

Možda netko voli baš tako "pogrešno". Ako moramo tolerirati "pogrešnu" seksualnost zašto onda nas ganjavite sa pogrešnom picom.

VL
Avatar EtTore
EtTore
18:59 07.08.2019.

Idemo u Dalmaciju na Pizza-u, najjeftinija 120 KN, hahahahahahahahaha...

VL
PR
prajdali100
12:54 07.08.2019.

I to netko jede !

VL
AU
austrougarskigeneral
09:45 07.08.2019.

naruči pizzu i miran sam.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.